Nu börjar fotbollsäventyret...

I går inleddes EM. Det gäller även i allra högsta grad för Jimmie Dahlström, Mikael Larsson och Mike Andersen. I fredags klev de på bussen i Vimmerby för vidare avfärd mot Kiev.

Fotbollsfest. Det är vad som väntar Jimmie Dahström, Mikael Larsson och Mike Andersen.

Fotbollsfest. Det är vad som väntar Jimmie Dahström, Mikael Larsson och Mike Andersen.

Foto:

Fotboll2012-06-08 22:04


Flera tusen supporters kommer att följa det svenska EM-laget på plats i Ukraina. Sverige har en stark supporterkultur efter alla deltaganden i de stora mästerskapen sedan år 2000. Vimmerbykillarna och Frödingespelarna Mikael Larsson och Jimmie Dahlström debuterar däremot som supporters i ett stort mästerskap.
- Vi har velat åka tidigare, men då har vi inte fått tag på några biljetter. Den här gången var det betydligt enklare att få tag på matchbiljetter, säger Mikael Larsson, strax innan han kliver på bussen, som ska ta honom, Jimmie Dahlström och Mike Andersen (Dahlströms svåger) från USA till Mariannelund.
Därifrån väntar sedan tåg till Kiev, via Malmö, Berlin och Warszawa. Söndag morgon är de framme i Ukraina.

Alla Sveriges matcher
De senaste dagarna har det rapporterats mycket om Camp Sweden och att inte campingplatsen på långa vägar är redo för att invaderas av tusentals svenskar. Larsson, Dahlström och Andersen är dock inte oroliga:
- Det är lugnt. På söndag är säkert allt helt okey...
Trion har planerat resan i ett drygt halvår. Biljetter är fixade till Sveriges samtliga tre gruppspelsmatcher - och även till tungviktsmötet mellan Holland och Portugal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!