VIF i tuff träningsmatch – då testas en ny spelare

Det är dags – igen. Fotbollen rullar igång. Vimmerbys herrlag träningsmatchar mot Högsby på torsdag. Då testar VIF en ny spelare. "Det är en spännande spelare och avig i sin spelstil", säger Karlo Goranci.

Återstart. Vimmerby träningsspelar mot Högsby.

Återstart. Vimmerby träningsspelar mot Högsby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-08-02 17:00

Uppehållet är över. Nu är det full fokus på att hitta formen inför höstsäsongen. Vimmerby laddar upp inför omstarten mot serieledande Ljungsbro med att möta Högsby, som ligger trea i en annan division tre-serie.

– En riktigt bra värdemätare för oss. De spelade i division två förra året och ramlade ur då. Nu är de med i toppen i trean. 

Spelande tränaren Karlo Goranci berättar att VIF kommer till spel med i princip full trupp. Däremot saknas comebackande Jonatan Stridh. 

– Tyvärr. Det var tänkt att han skulle vara med, men vi vilar honom då han har lite känning av en ljumske. Det är mer en säkerhetsåtgärd. 

Å andra sidan är Joakim Storm åter med i truppen. Han är tillbaka efter att nästan fått hela vårsäsongen förstörd av skador. 

– Kul att Jocke är med igen, men vi kommer att matcha honom försiktigt. 

I startelvan hittar vi ett helt nytt namn: Martin Brtan. 

– En intressant kille som jag känner till sedan innan. Han har tidigare spelat i Stensjön och spelade senast i Hvetlanda GIF. Nu har han inte spelat sedan oktober. Martin har tränat med oss ett par gånger och förhoppningsvis vill han spela för oss framöver. 

Vad är det för typ av spelare?

– Han är riktigt avig, smart och duktig i en mot en. Nu får han chansen direkt från start mot Högsby. 

Precis som mittbacken Tomislav Jakesevic bor 23-årige Martin Brtan i Nässjö. 

Hur har det sett ut på träningarna?

– Riktigt bra. Vi har kört mycket man mot man och då blir det väldigt mycket löpningar. Killarna har verkligen inte legat på latsidan. Vi har haft mycket fokus på fysiken. "Thure" (Rickard Thuresson) ser jäkligt rapp och vass ut. Han är nog i sin bästa form på flera år.

Karlo Goranci berättar också att de eventuellt kommer att testa ett delvis nytt spelsätt, utan i detalj beskriva exakt vad det är.  

– Vi tror och hoppas att det ska ge oss en bättre balans, både offensivt och defensivt. 

Här är startelvan och truppen mot Högsby: 

Gustaf Johansson – Mojel Abdul Majed, Knut Gunnarsson, Tomislav Jakesevic, Simon Larsson – Karlo Goranci, Anton Ljungberg, Haris Dreco – Martin Brtan, Rickard Thuresson, Ahmed Tarabeih. Bänk: Selatin Shaljani, Joakim Storm, Vladimir Radak, Pontus Kägu Bragsjö, Olle Carlsson, Theo Zeylon Thoresson, Ville Abenius. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!