Nu drar bollfesten igång

Nu är det inte många dagar innan årets upplaga av Bullerby Cup startar. Trots dåligt väder hoppas cupgeneralen Lena Möller på lika fina fotbollsdagar som tidigare år.

Bullerby Cup:s cupgeneral Lena Möller drar tillsammans med cupkommitén igång fotbollsfesten på torsdag.

Bullerby Cup:s cupgeneral Lena Möller drar tillsammans med cupkommitén igång fotbollsfesten på torsdag.

Foto:

Fotboll2007-07-24 07:46

- Det har regnat en hel del, men planerna ser bra ut och vi hoppas på att solen vågar kika fram, säger hon.
På torsdag är det dags igen.
Då drar Bullerby Cup igång igen för 31:a året i rad.
Väderleken de senaste dagarna har varit något oroväckande, men trots en dålig sommar är 172 lag anmälda till cupen.
- Det har regnat en hel del och det har varit oroligt för om vissa planer ska vara spelklara, men så här långt ser det bra ut. De som har arbetat med planerna har gjort ett jättejobb. Det är väl två planer som ligger i riskzonen, men där är det mest vatten utanför planerna, säger cup-generalen Lena Möller.
Cupen slog rekord för två år sedan med hela 192 lag.
- Intresset har varit stort ganska frekvent under de senaste åren och det blir en fin uppslutning även i år. Vi vill helst inte säga ifrån till några lag och det här är en jämn och bra nivå, säger cup-generalen Lena Möller.
Intresset för flickfotbollen är också lika stort som förra året med 48 lag anmälda till F12. P10 har 52 lag och P12 lockar fortsatt flest lag och i år är det 72 på plats.
Det kommer att vara med några nya lag bland annat ifrån Bro, Malmö och Danmark.
I årets upplaga av Bullerby Cup kommer det att finnas ungefär 2700 spelare och ledare på plats i Vimmerby tillsammans med väldigt många anhöriga.
Staden kommer att koka över av fotbollsentusiaster och under fyra mycket intensiva dagar kommer det att spelas ungefär 550 matcher fördelade på 18 spelplaner.
- Allting skulle inte fungera utan alla ideellt arbetande funktionärer som gör den här fotbollsfesten möjlig. Det är dock några år sedan vi startade och nu börjar det mesta ske på rutin, säger Möller.
I år får fotbollsfesten också en festlig inramning tack vare boken "Historien om Bullerby Cup" som kommer att säljas i bokhandeln och även runt om på tävlingsområdet.
I boken avslöjas vilka landslagsstjärnor som entrat de fina planerna i och runt om Vimmerby i unga år och den innehåller dessutom massor av bilder från turneringen genom åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!