Nu har Ted Åström Åberg bestämt sig

Det dröjde ett tag men nu är det till slut färdigt. Ted Åström Åberg väljer att spela för Gullringens GoIF kommande säsong och lämnar därmed IFK Tuna, som kommer att spela i division fyra mot Gullringen.

Ted Åström Åberg lämnar IFK Tuna.

Ted Åström Åberg lämnar IFK Tuna.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-12-25 17:19

Följetongen är över. Ted Åström Åberg drar på sig Gullringens gulsvarta tröja säsongen 2020 och avslutar sitt äventyr i IFK Tuna.
– Det är en grym förstärkning. Han är en av de bästa spelarna i regionen, säger Gullringens Patrik Wärnehall.

Åström Åberg stod i valet och kvalet mellan att stanna i IFK Tuna eller gå tillbaka till Gullringen, där han spelade för flera år sedan. Nu kommer han att möta Tuna i serien med sin nya klubb, men även ställas mot Vimmerby IF, där han också tidigare spelat.
– Han kände väl nu att han vill satsa lite mer seriöst och tycker att vi har en lite bredare trupp än Tuna, säger Wärnehall.

Wärnehall fortsätter:
– Vi vill samtidigt tacka Tuna för ett bra samarbete kring det här. Vi har haft en bra dialog hela tiden och det har inte varit några konstigheter. 

Åström Åberg har mestadels figurerat som en defensiv spelare i Tuna, främst som mittback. I Gullringen ser man honom i en mer offensiv roll.
– Han kan egentligen spela på alla positioner förutom målvakt. Men vi ser väl honom offensivt och han själv vill också testa något nytt. Vi har redan ett stabilt mittbackspar i Ola (Lindblom) och Alexander (Svartz).

Gullringen har sedan tidigare även gjort klart med bland andra Erik Ståhlgren och Martin Johansson. 
– Även innan Ted blev klar så tycker jag att vi definitivt har förstärkt truppen. Nu blir det bara ännu bättre, säger Wärnehall.

Hans nya klubbadress blir Gullringens GoIF.
Hans nya klubbadress blir Gullringens GoIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!