Nu jäklar, Södra Vi! – spräckte tabelltreans drömsvit: "Skönt"

I elfte timmen har Södra Vi fått sprutt på grejerna. Från att i mångas ögon vara nästintill avhängda, så är de i allra högsta grad med i jakten på nytt kontrakt. Detta efter 2–0 mot ett Tjust, som inför mötet inte förlorat på de tolv senaste. "Vi gör det jättebra", säger tränaren Peter Magnusson.

Jesper Wessman satte det snygga och ack så viktiga 1-0-målet mot Tjust.

Jesper Wessman satte det snygga och ack så viktiga 1-0-målet mot Tjust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-15 20:21

Hoppet tändes efter den starka avslutningen och vändningen mot Stjärnan senast. 

Nu brinner lågan ännu starkare. På något annat sätt kan inte Södra Vi:s uppryckning beskrivas. Efter ett nästan hopplöst läge har situationen förändras rejält – i rätt riktning. 

Två raka segar och sex poäng in på kontot betyder att SVIF nu bara är två poäng bakom Hultsfred på kvalplats. Plötsligt har Södra Vi häng på riktigt. 

Hur mycket betyder den här vinsten för er?

– Nja, vi tar en match i taget hela tiden, sen är det skönt att det är första gången den här säsongen som vi vinner två raka matcher. Det här var nog den viktigaste segern i år, säger Peter Magnusson. 

Matchen då?

Jo, kortfattat var det relativt jämnt första 45, där Tjust ändå kopplade ett visst grepp i slutdelen och tvingade Södra Vi:s målvakt Pontus Holm till några fina ingripanden. Efter paus handlade det desto mer om hemmalaget. 

– Vi gjorde några förändringar rent taktiskt som blev lyckade. Sen var såklart viktigt att vi fick 1–0. Det gav oss ett visst momentum och så kom 2–0 nästan direkt. 

Ettan pangade Jesper Wessman in med ett vackert distansskott. Tvåan knoppade "nickspecialisten" Jonathan Gustafsson dit. 

Några fler mål blev det inte på Ulfveskog denna söndag, men det saknades sannerligen inte chanser – för Tjust.

– Det var en sån här match där vi har marginalerna på vår sida. De har säkert fem-sex bra lägen att göra mål på, men antingen bommade de eller annars så räddade "Poppe" (Pontus Holm). 

Södra Vi-målvakten hade stor del i att hela poängskörden hamnade hos de blåvita. Segern i sig var ett styrkebesked, inte minst med tanke på tabelläge, men också sett till Tjust otroliga svit där de inte förlorat en match sedan i mitten av maj. 

Magnusson hyllade kollektivet, disciplinen, det hårda jobbet och inte minst då burväktare Holm. 

Södra Vi har som sagt två poäng upp till HFK på kvalplats och tre matcher kvar att spela: IFK Tuna borta, Ariel hemma och Hultsfred borta. Det här har förutsättningar för att bli en rysare ända in på mållinjen. 

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!