Nu kan fotbollsikonen sova hyfsat lugnt på nätterna

Krisstämpel. Tongivande spelare som lämnar. Kommande säsong i akut fara. SK Lojal upplevde några tunga månader. Nu har det vänt: "Det känns jätteskönt", säger klubbikonen Björn Johnsson.

SK Lojal har fått in flera spelare och nu ser klubbikonen Björn Johnsson fram mot en intressant säsong.

SK Lojal har fått in flera spelare och nu ser klubbikonen Björn Johnsson fram mot en intressant säsong.

Foto: Arkiv/Montage

Fotboll2021-03-23 20:20

Förra veckan skrev vi om den förmodade vändningen i Slätmons BK. Hur ett jobbigt läge med stor ovisshet, förändrats till hopp och tro. Mycket tyder nu på att SBK kommer till seriespel även 2021.

Det går att dra klara paralleller till division fem-laget SK Lojal. 

I slutet av förra året var situationen bekymmersam och högst osäker. SK Lojals mångårige ledare Björn Johnsson insåg att det fanns en stor risk att det inte skulle bli något spel på Ekensved. 

Något lågmält konstaterade han då: "Nu handlar det om att överleva. Jag och Viktor (Gimolli, tränare) ringer varandra ganska ofta. Vi ska göra allt vad vi kan för att köra vidare". 

Sedan den artikeln 1 december har en hel del hänt. 

– Vi var nere för räkning, nästan på nio. Nu ser det hyfsat ut, säger Björn Johnsson och man anar en lättnad och en framtidstro i hans röst. 

Han fortsätter:

– Vi har ett lag, sedan är det svårt att veta var vi står. Vi har en hel del spelare utifrån och de har svårt för att komma på träningarna. Vi är inte så många, men vi har en stark stomme. 

Hur många är ni?

– Jag vet inte exakt, men runt 20 spelare. 

I nästa andetag avslöjar Johnsson att de har fått in några nya, spännande spelare. 

– Nu har jag inte sett dem själv i träning, men vad jag förstår så ska de gott och väl hålla i division fem. 

Han skrattar till, säger sedan...

– Du tror kanske att jag är galen, men två av dem är från Nybro. Allt handlar om att vi ska överleva. Det är genom Flamurs (Mullali) kontakter. Han har två kompisar därifrån och den ene (Egzon Abizibra) har tydligen varit med i Nybro IF:s organisation. Den andre heter Luan Abizibra, men de är inte bröder.

Utöver Nybroduon återvänder Anton Selimi från IF Hebe, dessutom kommer futsalspecialisten (spelar på elitnivå) Ilhan Pepeljak och en futsalpolare till honom (Azad Eliassi) att spela för SK Lojal.

– Ilhan är ju en jätteduktig bollspelare. Jag såg honom faktiskt spela på Tv i söndags. 

Sedan tidigare står det klart att toppspelare på division fem-nivå, som bland andra Flamur Mullali, Aziz Atai, Kastriot Jashari och Ayman Abualhala, fortsätter spela. 

Å andra sidan tappar laget "stjärnduon" Jetmir Shehi och Ahmed Tarabeih, samt Kushtrim Krasniqi och Meris Hasanbegovic. 

Nästa vecka ska träningsdosen upp ett snäpp, från en dag i veckan till två. Enligt de senaste direktiven har Venalaget seriestart hemma mot Gunnebo 30 april. 

– Jag tror att det kommer bli en jämn serie. I år finns inte så starka lag som förra året, med IFK Oskarshamn och Stjärnan. Jag hoppas att vi kan ta en mittenplacering, säger Björn Johnsson, som kan blicka tillbaka på en jobbig tid som vändes till något positivt. 

– Nu känns det mycket, mycket bättre...  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!