Nu öppnar ÅFF för att förstärka

Ny förlust, än mer utsatt läge – och nu öppnar Åtvidabergs FF för att förstärka laget.

Foto: Peter Jigerström

FOTBOLL2018-06-10 13:39

– Sportgruppen tittar på om, och i så fall vad, vi kan få in för spelare. Vi är fortfarande övertygande om att det finns stor potential i den här truppen och det här laget, men samtidigt behöver vi få in förstärkning, sa Daniel Hallingström, tränaren.

Efter första vinsten och hållen nolla mot Karlskrona tidigare i veckan trodde han och många andra att lyftet skulle komma.

Det blev inte så.

Vad det blev?

Tillbaka till gamla synder.

1–3-förlust i jumbomötet med Grebbestad och ÅFF sjönk ytterligare i bottenträsket i division 1-tabellen.

– Det är elva matcher spelade och vi har tagit sex poäng. Det är klart att det är för lite. Jag kan tänka mig att vi behöver 24–25 poäng på de matcher som är kvar. Det finns det trots allt goda möjligheter till, sa Hallingström.

Han var förstås besviken över ännu en förlust denna dystra vår, men också över att insatsen lämnade en hel del i övrigt att önska. Hemmalaget ville mer, hade mer energi och vann välförtjänt. ÅFF kvitterade genom Oskar Stejdahl i mitten av första halvlek och hade 1–1 i paus, men var sämre under andra halvan.

– Det var en urladdning senast och nu kom vi inte upp i lika många löpmeter. Tyvärr var inte alla fullt påkopplade och det blev för mycket av likgiltighet. Det vinner du inga matcher på. Vi har många unga spelare som inte är vana att spela så många tuffa matcher och det är möjligt att det påverkar.

– Det handlar inte om att göra de bra sakerna en gång utan att göra dem om och om igen, sa Daniel Hallingström.

Efter Henrik Gustavssons lyckade comeback var John Håkansson tillbaka i målet och spelade upp sig efter en skakig inledning. Men bli inte förvånade om Gustavsson spelar mot serieledande Torn om en knapp vecka.

– Vi får se vad som händer i veckan, sa Hallingström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!