Dubbla matcher i Vimmerby Tidning Cup i helgen

I helgen är det dags för de två första matcherna i nystartade Vimmerby Tidning Cup. På lördag är det dags för Vimmerby IF mot Södra Vi IF och på söndag möts Gullringens GoIF och IFK Tuna. Vi tog tempen på lagen inför starten. Vi direktsänder båda matcherna på vår sajt!

Vimmerby IF mot Södra Vi IF och Gullringens GoIF mot IFK Tuna. Det är vad som väntar i Vimmerby Tidning Cup i helgen!

Vimmerby IF mot Södra Vi IF och Gullringens GoIF mot IFK Tuna. Det är vad som väntar i Vimmerby Tidning Cup i helgen!

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-04 18:30

VIMMERBY IF:

– Det blir en intressant match mot Södra Vi. Vi fick okej svar i tisdagens premiär mot Västerviks FF, men drar inga större slutsatser ändå av den. Inte mer än att vi höll ihop det väldigt bra defensivt över hela planen. Jag trodde faktiskt inte att det skulle fungera så pass bra så här i början. Vi tar också med oss kämpainsatsen, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Nu aviserar han ganska många förändringar i startelvan jämfört med VFF-matchen. 

– Vi kommer att fortsätta med samma spelsätt, ha trebackslinje och två forwards. Men vi matchar ett annat lag från start. Vi luftar de som började på bänken i tisdags. Det känns naturligt. Alla vill få in en känsla av att inleda matcher. Det handlar inte om att vi möter ett lag från en lägre division, inte alls. För oss handlar det om att vi måste stå upp ordentligt. Vi möter ett bra Södra Vi. Men jag tror inte att de kommer köra med trebackslinje som de gjorde när VIF mötte dem förra året och vann stort. 

Laget: Belmin Hrustic - William Stejdahl, Knut Gunnarsson, Elias Hallingfors - Mojeb Abdul Majed, Alex Karlsson, Vladimir Radak, Oliver Johansson, Ali Mustafa Mohammed - Anton Brorsson, Albin Hellenstierna. Bänk: Gustaf Johansson, Anton Ljungberg, Jacob Johansson, Johan Carlsson, Haris Dreco, Rickard Thuresson, Erik Ståhlgren. 

SÖDRA VI IF:

– Det ska bli skönt att komma igång med matcher igen. Och roligt att få tufft motstånd direkt, säger tränaren Pierre Brorsson som kommer ha söner spelandes i båda lagen; Martin i SVIF och Anton i VIF. 

Han är nöjd med förberedelserna, där uppslutningen på träningarna varit bra. 

– Vi har kört på med tre pass i veckan och varit mellan 16-20 spelare varje gång. 

Vad vill du ha för svar i premiären?

– Vi kommer att testa en del spelare på kanske lite ovana positioner. Det blir spännande. Och vi kommer inte att köra med trebackslinje som vi gjorde förra året. 

Laget: Pontus Holm, Albin Enwall, Mujtaba Abdul Hakim, Filip Frejd, Alexander Ekberg, Robin Hammar, Kim Johansson, Martin Brorsson, Adrian Mathiasson, Tarek Bayazid, Emanuel Allvin, Morteza Karimi, Elias Karlsson, Ossian Mathiasson, Hannes Stefansson. 

IFK TUNA:

– Det känns mest skönt att få komma igång med matcher. Nu har jag sett spelarna i träningsmiljö under ett antal månader, så det ska bli spännande att se dem i matchsituationer. Vi har äntligen något att se fram emot och slipper träna i ovisshet, säger tränaren Thomas Kongstad. 

Vad vill du se av ditt lag mot Gullringen?

– Förmodligen så kommer det att blandas och ges en del. Vi siktar givetvis på att göra så bra resultat som möjligt och det kommer säkert hetta till lite med tanke på att det är ett derby. Alla tre matcher blir derbyn. 

Laget: Viktor Nilsson – Mohamed Nori, Hampus Nilsson, Filip Gustafsson, Dennis Nilsson, Mahmood Al Hasson, Ibrahim Doumbia, Ergest Fasko, Gustavo Borges, Ilhan Jejna, Albion Mataj. Bänk: Enoch Inkoom, Johan Carlsson, Adrian Ottosson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Teo Nilsson, Filip Ingemarsson.

GULLRINGENS GOIF:

– Det ska bli kul att få en värdemätare och att få lite tävlingsnerv i det. Det har man längtat efter, säger tränaren Peter Magnusson, som vill se att hans lag försöker hålla i bollen mer. 

– Ja, jag tycker att vi ska försöka vara det bollförande laget och våga ha bollen. Sen är det som vanligt, att vi vill lyckas med vårt spel och komma runt på kanterna.

Laget: Tom Polder, Petter Gustafsson, Martin Höglind, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Daniel Johansson, Albin Gustafsson, Erik Lindblad, Jesper Wärnehall, Melker Johansson, Ted Åström Åberg, Rasmus Bexell, Sebastian Svartz, Preechaphon Maneetup, Arvid Karlsson, Herman Lynbech, Olle Eriksson.

Vimmerby IF–Södra Vi IF spelas på lördag och vår sändning startar klockan 13:55. Gullringens GoIF–IFK Tuna spelas på söndag, med sändningsstart klockan 15:55!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!