Nu tar Fredric steget uppåt

Frödingekillen Fredric Carlsson har gjort sitt val. Han lämnar Södra Vi IF och går till Vimmerby IF. "Det som framför allt lockar mig är att få chansen att spela högre upp", säger han.

Fredric Karlsson väljer att fortsätta sin fotbollskarriär i Vimmerby IF.

Fredric Karlsson väljer att fortsätta sin fotbollskarriär i Vimmerby IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-11-01 13:57

Fredric Carlsson var ett eftertraktat namn för flera klubbar efter sin starka säsong i Södra Vi IF. Nu blir det division fyra-spel, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera. 

–  Ja..., jag var och testspelade med IFK Tuna och så hörde även Gullringen av sig. Men jag kände att jag ville spela i VIF. Jag känner många spelare där och David Lindgren (tidigare huvudtränare, bland annat) hade också en stor del i mitt beslut. Han har följt mig i flera år och vi har haft god kontakt. 

Att lämna SVIF var dock inte ett helt självklart val för 18-åringen. 

–  Det var tufft. Jag har fått en större roll i laget och fått förtroendet som kapten också. Vi har haft en grymt bra lagsammanhållning. 

Carlsson är inre mittfältare och han är fullt medveten om att det är hård konkurrens om platserna i Vimmerby, inte minst på mittfältet. 

–  Det vet jag förstås, men det är samtidigt tuff konkurrens i de flesta lag. 

Vad ser du som dina styrkor som fotbollsspelare?

–  Jag är bra på att springa mycket och hjälpa mina lagkompisar. Det är nog det. Sedan har jag nog ett ganska så bra skott också.

Under 2019 stod han för tio seriemål i division fem nordöstra. 

Är det något du känner du måste förbättra?

–  Jag måste komma in i det högre tempot och så vill jag bli starkare i kroppen, säger Fredric som skrivit på ett ettårs-kontrakt med Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!