Nu väntar IFK Norrköping för hjältinnorna

"Zigge zagge zigge zagge, hej, hej, hej". Förstå att det jublades för högan sky när Rimforsa vann mot Smedby AIS i cupen. Laget hyllades stort för insatsen – och inte minst då duon ni ser på bilden: tremålsskytten Hanna Hellström och målvakten Maja Bjerkinger.

Hanna Hellström och Maja Bjerkinger gjorde båda en stormatch när Rimforsa överraskande besegrade Smedby AIS.

Hanna Hellström och Maja Bjerkinger gjorde båda en stormatch när Rimforsa överraskande besegrade Smedby AIS.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-16 22:22

I ett uppoffrande, ursinnigt kämpande – och även ett spelmässigt starkt Rimforsa IF, var det ändå två spelare som stack ut från mängden. Två spelare som gjorde det där lilla extra för att de skulle få storfavoriten i den här cupmatchen, Smedby AIS, på fall. 

Den ena var fullkomligt dominant första 45 minuterna. Den andra hade samma roll efter paus. När glädjescenerna lagt sig en aning, fick vi en pratstund med dem. 

– Det var en grym match av oss. Vi följde vår matchplan helt perfekt. Vi ville vara aggressiva mot dem och det lyckades vi med. I den första halvleken kunde vi också spela via vårt mittfält och då skapade vi mer än i den andra, säger Hanna Hellström. 

Hon själv högg på allt – och lite till. Med snabba fötter och spring-i-benen var hon ett ständigt hot mot Smedby. Och kvitteringen till 1–1 höll högsta klass:

– Jag kom ut lite på kanten och chansade att skjuta högt och ja...skottet satt bra. 

Jo, i nättaket. 

Efter paus blev det mer och mer Smedby. Och mer och mer Maja Bjerkinger. Hon tog allt!

Var det här din bästa match i karriären?

– Jo, det var det nog. Det måste det vara...alla fall i Rimforsa, säger hon med ett skratt. 

När det återstod cirka tio minuter av matchen, vid ställningen 1–1, tog Rimforsa sina båda bonusstraffar. Hanna Hellström slog bägge. 

Dina tankar?

– Vi hörde att de sa att jag brukade slå mina straffar till höger. Min första slog jag därför nästan mitt i målet och tog det ganska lugnt. Jag var faktiskt inte nervös. På den andra straffen bestämde jag mig för att skjuta hårt. Det gick bra det också. 

Nu kan Hellström, Bjerkinger och de andra i laget se fram mot cupfinal. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!