Ny blytung förlust i slutminuterna...

Nej... inte nu igen. Jo. För sjätte matchen - av sju - den här säsongen tappade Gullringen poäng i slutminuterna. - Vad ska man säga... oturen fortsätter att grina oss i ansiktet, säger tränaren Niklas Johansson.

Fotboll2012-05-28 06:24

Var det nu det skulle vända? Var det nu, mot serieledande Smedby AIS, som den första trepoängaren skulle trilla in?
Svaret blev ett obevekligt nej. Inte ens en poäng blev det. Daniel Källsholm var nämligen ofin nog att förstöra lördagen för Gullringenspelarna när han nickade in 2-1 till Norrköpingsgänget i matchminut 91.

Tungt, mycket tungt...
Ni som sysslat med lagidrott vet hur hårt det känns att förlora i slutminuterna.
För Gullringen var det extra tungt med tanke på liknande förlopp i så många matcher under våren.
Att Johan Hermansson, Linus Kasselstrand, Axel Svensson och de andra slet som galärslavar matchen igenom hjälpte inte.
- Det känns tungt, mycket tungt. Och det är ju lite lättare att spela med tio man, säger Niklas Johansson och suckar och syftar till målvakten Marcin Muszkas utvisning i den 23:e minuten. Polacken kom sent in i en situation och krockade med Smedbys Franco Moreno. Domslutet och det röda kortet var odiskutabelt.

Zivic nätade
Gullringen fick annars en smakstart, då Dragan Zivic på halvvolley prickade in 1-0 efter ett långt inkast redan i den tionde matchminuten.
Spelmässigt var de gulsvarta däremot hårt tillbakatryckta. Smedby AIS imponerade stort med sitt snabba och säkra passningsspel. Gullringen hängde inte med när serieledarna löpte perfekt i djupled gång på gång.
- Vi borde ha varit i ledningen med fyra-fem mål efter den första halvleken, tyckte Smedbys tränare Alija Dizdarevic.
Nåja...men faktum är att gästerna skapade nio (!) heta målchanser i första halvlek, varav två stolpträffar.
Kvitteringen kom i 40:e minuten, då Anton Bäckstedt tämligen omarkerad nickade in 1-1. Den blott 16-årige debutanten John Nilsson, som ersatte Muszka i mål, hade inte en chans. Målvaktstalangen stod för övrigt för en suverän insats. Flera räddningar var taget från den högre skolan, inte minst på Sandro Pavicevic närskott precis innan kvitteringen.