Ny "femetta" innebär stort kliv mot säkrad serieseger

Åttonde raka. Nej, det ser ut inte som att något lag kan stoppa Rimforsa i Östgötafyran. På fredagskvällen vann laget med klara 5–1 hemma mot Borensberg.

Daniel Rambin fortsätter att göra mål för Rimforsa som är på god väg mot seriesegern.

Fotboll2024-09-13 20:49

Förra säsongen låg Rimforsa bra till halvvägs in i serien, men tappade efter en svag höst.

I år hade tränaren Mats Andersson lärt sig läxan och sett till att formen på laget inte dippade när serien ska avgöras.

Eller vad sägs om åtta raka segrar, vara sju efter omstarten av serien.

På fredagen kom ytterligare en med bred marginal.

Skyttekungen Daniel Rambin visade vägen när han fick chansen på straff efter en kvart.

I den 38:e minuten högg Rambin igen då han höll sig framme på ett fint inlägg från Petter Melkersson och gjorde 2-0.

Sedan var det Qalid Adan Hajis tur att briljera. Med två mål inom loppet av två minuter såg han till att i praktiken stänga matchen innan halvtid.

I andra halvlek slog hemmalaget av något på takten. I 67:e minuten kom ändå 5-0 genom Daniel Karlsson efter förarbete av nyss inbytte Kevin Gaines.

Mot slutet av matchen kunde hemmalaget lufta bänken ytterligare och spara på krafterna för en del spelare. RIF hade bud på flera mål, men det var ändå gästande Borensberg som fick sista ordet då de reducerade till 5-1 med tiotalet minuter kvar att spela.

Segern innebär alltså att Rimforsa befäster sin serieledning och är på god väg att ta hem segern och säkra avancemang till division tre.