Ny förlust för AIK: "Många saker som är dåliga"

Utbuat flera gånger om. AIK fick höra fansens missnöje både under och efter 0–3-förlusten i hemmapremiären mot IFK Norrköping. –Det är ganska många saker som är under lägsta nivån, säger tränaren Andreas Brännström.

AIK:s tränare Andreas Brännström.

Fotboll2023-04-10 16:59

AIK föll borta mot Halmstad och var ute efter allsvensk revansch i hemmapremiären.

I stället var det ett lag i spillror som spelade på Friends arena.

Dåliga passningar, dåliga mottagningar, spelare i fel positioner...

I slutet av första halvlek skakade Alexander Milosevic besviket på huvudet.

Hemmafansen var lika missnöjda, slöt samman tidigt och buade ut lagets prestation under mötet med IFK Norrköping.

Anledningen: AIK var utspelat – och låg under med 0–2 i halvtid.

"Billigt"

– Det blir lite billigt att snacka om arbetsinsats och andrabollar men i slutändan handlar det om det, säger AIK-tränaren Andreas Brännström till Discovery+.

– Att står här och peka på en sak… Det är ganska många saker som är dåliga. Det är inget snack om att 0–3 är rättvist.

Alexander Milosevic:

– Ska jag vara helt ärlig är det parodifotboll. Vi kommer inte in i matchen, de kommer i kontringar, i våg efter våg och de stänger oss i uppspelen. Sedan är det som mot Halmstad, vi vinner inga närkamper, säger AIK:s lagkapten till Discovery+.

Spelmässigt var AIK något bättre i andra halvlek men nivåhöjningen var ändå inget som rådde på IFK Norrköpings spel.

Matchen tillhörde helt och hållet gästerna.

Dominansen, kombinationerna och målen i första halvlek blev avgörande och ordnade Norrköpings första allsvenska seger för säsongen efter 1–1-premiären mot Sirius.

– Vi börjar från minut ett, så enkelt är det. Vi jobbar för varandra, vinner duellerna och visar vår kvalitet. Vi håller i bollen, har bra möjligheter och gör tre mål. Fantastiskt, säger Arnor Sigurdsson till Discovery+.

– Vi vet vad vi kan göra, vi visade det inte mot Sirius och vi ville göra det här. Jag tror att vi gjorde det ganska bra.

Nyman satte första

Christoffer Nyman, som byttes ut i 71:a minuten, satte 1–0 efter halvtimmen spelad. Efter fint spel på kanten och ett hårt inspel från Marcus Baggesen placerade Nyman in ledningsmålet.

Åtta minuter senare fick Nyman sitt andra mål bortdömt, efter en stökig situation med AIK-mittbacken Sotirios Papagiannopoulos.

Norrköping behövde dock inte vänta länge på utökningen.

I 40:e minuten ställdes hemmaförsvaret av en långt frispark och när Anton Eriksson fick in bollen i straffområdet kunde Arnor Traustason raka in 2–0.

I 82:a skickade Arnor Sigurdsson in 3–0.

Ett mål som följdes av nya kraftiga AIK-burop – som återupptogs efter matchens slut.