Nio insläppta på två matcher för HFK: "Inte godkänt"

Förlust med fyra mål i lördags. På onsdagen blev det en ny smäll för Hultsfreds FK, när man föll med 4–0 borta mot serieledarna IK Vista. "Det var ändå ett steg framåt", säger tränaren Sebasthian Svensson.

HFK fick åka hem från Huskvarna utan några poäng. Viktiga duon Sebastian Strömbom och Tobias Nilsson var två av spelarna som saknades på mittfältet.

HFK fick åka hem från Huskvarna utan några poäng. Viktiga duon Sebastian Strömbom och Tobias Nilsson var två av spelarna som saknades på mittfältet.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-14 21:19

Ett mål framåt. Nio insläppta. Det är Hultsfred FK:s facit på de två senaste bortamatcherna. I lördags blev det förlust med 5–1 borta mot Aneby – och på onsdagskvällen gjorde Vista fyra mål och nollade HFK.

– Det är klart att nio insläppta på två matcher inte är godkänt någonstans. Vi får sätta oss och titta på hur målen har kommit till. Känslan är att vi bjuder på lite för mycket och att vi i flera fall kan vara lite tydligare i snacket för att undvika det, säger tränaren Sebasthian Svensson.

Trots förlusten, så fanns det en del positivt att ta med sig för HFK hem från Huskvarna och mötet med Vista. Till att börja med var arbetsinsatsen på en betydligt högre nivå än i matchen mot Aneby, tycker tränaren.

– Ett steg framåt, helt klart. Med samma arbetsinsats så kommer det kunna räcka långt i många matcher.

Det ska även tilläggas att HFK saknade hela sitt centrala mittfält, med Sebastian Strömbom, Tobias Nilsson och Gustav Föghner.

– Det är ingen ursäkt, men vi fick ändra om en del. Ibrahim (Haddar) gick in och gjorde det bra när han fick flytta in centralt, menar Svensson.

Vista gick i och med segern upp på 26 poäng och toppar division 4-serien. 

– De har en bra trygghet i sitt spel och bra rörelse. Sen är det nog inte det bästa laget i serien, men de är inne i ett bra flow och vinner rättvist mot oss, säger HFK-tränaren, som får sikta på revansch nästa onsdag hemma mot Ölmstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!