Ny kalldusch för Liverpool – Klopp kritisk

Newcastle fick en kvittering bortdömd på tilläggstid. Sedan kvitterade man på nytt – och denna gång räknades det när Joe Willock skickade in 1–1 med matchens sista spark. För Liverpool är Champions League-platsen nu i stor fara.

Joe Willock jublar efter sin sena kvittering.

Joe Willock jublar efter sin sena kvittering.

Foto: David Klein/AP/TT

Fotboll2021-04-24 22:56

Det blev en rivstart för Liverpool hemma på Anfield.

Ett inlägg letade sig via en Newcastle-panna fram till Mohamed Salah i straffområdet. Med en fin mottagning gav han sig själv yta för att vända upp och distinkt skjuta in 1–0 redan i tredje minuten.

Men därefter skulle det gå troll i målskyttet för Liverpool.

Jürgen Klopp startade med en offensivt balanserad uppställning där kvartetten med Salah, Diogo Jota, Roberto Firmino och Sadio Mané samtliga fick chansen från start.

Och det rådde inte heller någon brist på målchanser. Martin Dúbravka i Newcastles mål testades flera gånger om men styrde iväg det som kom hans väg.

Dramatiskt slut

På tilläggstid blev det rejält dramatiskt när Callum Wilson sprang sig fri. Newcastles anfallare missade det första skottet men fick med sig returen och satte bollen i nät. Men målet dömdes bort då Wilson bedömdes ha fört med sig bollen med handen.

Men det var inte över där.

I matchens sista sekvens nickades bollen ner till Joe Willock som stod ren i Liverpools straffområde. 19-åringen gjorde inget misstag utan satte punkt för matchen med att skicka in slutresultatet 1–1.

– De stod väldigt högt och det behövdes bara den där sista passningen och avslutet. Jag är glad över att vi gjorde mål, säger Willock till BT Sport enligt BBC.

"Lär oss inte"

För Liverpool blev det ett liknande scenario som i måndagens match mot Leeds. Då ledde man med 1–0 men fick bara med sig en poäng efter att Leeds kvitterat i 87:e minuten.

– Vi lär oss inte läxan och fortsätter göra samma sak, säger Liverpools vänsterback Andy Robertson i Viaplays sändning.

Champions League-platsen är i fara för Liverpool, som är sexa i Premier League med fem matcher kvar att spela.

– Vi spelade inte som att vi förtjänar att vara i Champions League. Vi har fem matcher kvar så vi får se. Vi lär oss eller så spelar vi inte i Champions League, säger han.

Chelsea vann derbyt

Avståndet upp till den fjärde och sista platsen är uppe i fyra poäng. Klopps landsman Timo Werner såg till att Chelsea vann toppmötet och Londonderbyt borta mot West Ham med matchens enda mål.

Utvisningen – efter VAR-koll – av hemmalagets Fabian Balbuena i slutskedet fick även managern David Moyes att se rött. Han var rasande på domaren Chris Kavanagh.

– Ett ruttet beslut, säger Moyes.

Balbuena rensade undan en boll, Chelseas Ben Chilwell kom sent in i duellen och träffades av Balbuenas fot.

– Jag kan inte se att han kan sätta foten någon annanstans, säger Moyes.

Chelseas seger innebär att klubben står på 58 poäng, tre fler än femman West Ham och fyra fler än Liverpool.

I kvällens sena match tog jumbon och redan nedflyttningsklara Sheffield United en sällsynt seger, blott säsongens femte. David McGoldrick avgjorde med sitt 1–0-mål hemma mot Brighton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!