Ny klubb jagar Albert

Vimmerby, Högsby, Husqvarna, Nässjö, Eneby – och nu FC Gute. Alla vill de ha Hultsfreds anfallsess Albert Johansson. "Det är mycket att fundera över", säger Albert och skrattar.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-12-18 11:56

Den senaste i raden av klubbar som gett sig in i jakten på den unga målgöraren från Vena är alltså Visbyklubben FC Gute.

– De hörde av sig ganska nyligen. Och ja..., vad ska jag säga. Det känns jättekul förstås, säger Albert Johansson.

20-åringen har fullständigt öst in mål för HFK i division fyra de senaste säsongerna och det är inte ett dugg konstigt att så många klubbar högre upp i seriesystemet vill ha honom i sitt lag.

– Haha, jag trodde att det var slut på klubbar som var intresserade efter att Nässjö hört av sig. Men så var det inte. Det är ju fler som ringt efter det. Det här är verkligen inget jag hade förväntat mig.

Albert Johansson har varit och testtränat med flera föreningar – och fått många bra intryck.

– Nu har jag varit i Husqvarna och tränat ett par gånger och ja... det går ganska fort. Det är stor skillnad mot i Hultsfred. Och det ska det vara också. Det skiljer ett par divisioner och dessutom har jag jag inte tränat så mycket med boll efter operationen (axel).

Husqvarna spelade i division ett den gångna säsongen.

Albert var också nyligen i Norrköpingsklubben Eneby BK, som spelade i Vimmerbys serie 2018.

– Jag fick ett mycket bra intryck därifrån. Anläggningen var jättefin och deras nye tränare var bra och han sa att jag var tänkt som en av två anfallare i deras lag.

Sedan tidigare har Albert också tränat med division två-klubben Nässjö.

Och i januari är det dags för en tripp till Gotland och fyra pass med FC Gute.

– Det ska bli spännande och det känns lockande. Gute har tydligen varit ett topplag i tvåan i flera år.

Har du någon aning om hur du ska göra?

– Nej, faktiskt inte. Det är mycket tankar i mitt huvud just nu.

När ska du bestämma dig?

– Jag vill känna mig mogen i mitt beslut och jag kommer inte att bestämma mig före jul och nyår. Det får ta den tid det tar. Det måste kännas rätt och jag vill inte ångra mig, samtidigt vill jag vara med från början i en ny klubb.

Albert Johansson säger vidare att det lutar åt en flytt, någonstans.

– Som det känns vill jag flytta till någon annan stad. Jag vill testa mina vingar. Jag har snart kommit till den punkten att jag kommer att välja bort någon eller några klubbar.

Är Vimmerby IF fortfarande med i bilden?

– Jo, men de står inte överst på min lista nu. Det kan jag säga. Det är inget emot dem, men det är så det är.

Som sagt, Albert har en hel del att tänka på – och vem vet. Det kanske snart dyker upp ännu flera klubbar som är intresserade av den målfarlige anfallaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!