Ny målvakt till RIF: "Har inget förstaval"

Rimforsa IF har värvat en ny målvakt, och är i full gång med förberedelserna inför nästa års division fyra. Mikael Philipsson från fotbollssektionen är positiv inför säsongen. "Vi har trupp för att spela högre upp", säger han.

Rimforsa IF har hittills värvat in sex nya spelare.

Rimforsa IF har hittills värvat in sex nya spelare.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-12-04 13:37

Rimforsas herrlag slutade sjua i division 4 förra säsongen. Nu ser de fram emot en ny säsong. Och det har hänt en del grejer i truppen, med fem nyförvärv sedan tidigare. 

Nu har även ett sjätte nyförvärv blivit klart. Det handlar om David Thuresson, en 21-årig målvakt från Kenty. 

– Han kände sig redo att ta nästa steg i karriären. Vi hoppas att han kan  utvecklas genom att komma till oss, säger Philipsson. 

RIF har nu en rejäl målvaktsuppsättning med fyra stycken. Olle Löfstedt, Filip Thorn, Isak Nägga och så David Thuresson. Frågan är vem som kommer vara förstamålvakt.

– Vi har inget uttalat förstaval egentligen. Det känns som de sporrar varandra på träningarna. Det kommer bli intressant. 

I övrigt är Arvid Borell och Linus Skarin lite osäkra på en fortsättning. Arvid har fått erbjudanden från andra klubbar. 

– Han har ett stort RIF-hjärta, så det skulle göra mig besviken om han lämnar för en klubb på samma nivå. Däremot om han får chansen att spela högre upp skulle jag unna honom det, säger Mikael Philipsson. 

Tobias Malmberg ska troligtvis flytta till USA, men det är inte klart än, så det är inte omöjligt att han fortsätter. 

På väg in finns Nils Lindsten som har tränat med RIF. 

– Jag hoppas och tror att han vill komma tillbaka till oss. Men vi får se, han har inte bestämt sig.

Hur ser målsättningen ut?

– På lång sikt vill vi vara självförsörjande på en så hög nivå som möjligt. Alltså inte behöva värva in spelare, utan att de kommer härifrån. Sedan tycker jag att vi har ett lag med kapaciteten att spela högre upp egentligen. Det är tidigt att säga, mycket kan hända, men just nu tycker jag att vi har en trupp för att spela högre upp. 

Rimforsa IF

Spelare in: Adam Stragnefeldt, Robin Melkersson, Oscar Stridell, Isak Nägga, Linus Olsson, David Thuresson. 

Spelare ut: Petter Melkersson och David Cederholm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!