Ny missräkning för Arsenal – bjuder in City

Premier League-ledaren Arsenal är inne i sin första svacka för säsongen. Hemma mot Brentford kom tredje raka matchen utan seger. 1–1 var ett resultat som inte minst gladde Manchester City.

Brentfords målvakt David Raya släppte bara ett mål förbi sig borta mot Arsenal. Det räckte till 1–1 mot serieledaren.

Fotboll2023-02-11 16:03

När nyförvärvet Leandro Trossard rullade in sitt första mål i Arsenaltröjan i den 66:e minuten hemma mot Brentford betydde det 1–0 och kändes avgörande. Inlägget från Bukayo Saka var knivskarpt och belgiern, inbytt bara några minuter tidigare, kunde inte missa det öppna målet.

Men det vill sig inte för Arsenal just nu.

Med kvarten kvar misslyckades hemmalaget med att få bort bollen från straffområdet och till slut kunde Ivan Toney nicka in 1–1 från nära håll. Sett till hela matchen var det knappast orättvist att Brentford snodde med sig en poäng hem.

För Arsenal var det tredje raka matchen utan seger efter två raka 0–1-förluster – mot Manchester City i FA-cupen och mot bottenlaget Everton i ligan senast.

Inte vunnit sedan 2004

Londonlaget toppar alltjämt Premier League efter en strålande säsong hittills, men fortfarande är det långt kvar till klubbens första ligatitel på herrsidan på 19 år.

Sex poäng bakom jagar förhandsfavoriten Manchester City, som kan krympa avståndet till tre på söndagen, när man tar emot Aston Villa. På onsdag nästa vecka kan City vara i kapp. Då möts de två topplagen på Emirates Stadium.

I en annan del av London går det lika trögt.

Tränaren Graham Potter får det fortfarande inte att lossna med Chelsea, trots många och dyra värvningar.

Borta mot bottenlaget West Ham började det förvisso bra när två av stjärnförvärven samarbetade fram till gästernas 1–0-mål. Enzo Fernández chippade bollen över West Hams backlinje i den 16:e minuten och João Félix smög perfekt in bakom och stötte in ledningsmålet – portugisens första fullträff i nya klubben.

Tre oavgjorda i rad

Men West Ham hade svar på det, och det kom drygt tio minuter senare.

Efter att ha vunnit bollen högt på motståndarnas planhalva hamnade bollen hos Vladimír Coufal på högerkanten. Tjeckens inlägg nådde straffområdet där Jarrod Bowen nickskarvade bollen vidare mot den bortre stolpen.

Där kom en framstormande Emerson och rakade in 1–1.

Det var tredje raka oavgjorda resultatet för Potters Chelsea, som bara har en seger på de åtta senaste matcherna.

Chelsea tappar nu alltmer på topplagen. Upp till serieledande Arsenal, som dessutom har en match till godo på Chelsea, har man hela 19 poäng.