Ny operation väntar Uniteds försvarsstjärna

Manchester Uniteds försvarsstjärna Lisandro Martinez tvingas till en andra operation i år. På nytt är det ett mellanfotsben som spökar. –Det är verkligen tråkigt och nedslående nyheter, säger Uniteds manager Erik ten Hag.

Manchester Uniteds Lisandro Martinez, till höger, tvingas till en ny fotoperation. Arkivbild

Manchester Uniteds Lisandro Martinez, till höger, tvingas till en ny fotoperation. Arkivbild

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Fotboll2023-10-02 16:54

Martinez spelar inte igen på ett bra tag. Argentinaren har förmodligen gjort sin sista match för året. Skadan på mittbacken kommer högst olägligt med tanke på hur många försvarare som redan är ur spelbart skick i Premier League-klubben.

Sedan tidigare står Tyrell Malacia, Sergio Reguilon, Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka på skadelistan.

"Har fortfarande duktiga spelare"

Det innebär att svenske landslagskaptenen, Victor Nilsson Lindelöf, kommer med stor sannolikhet att få spela mer. Mittbacken har fått stort förtroende av Erik ten Hag under säsongsinledningen och har gått förbi engelske landslagsstjärnan Harry Maguire i mittbackshierarkin. Förutom Lindelöf och Maguire finns även franske Raphaël Varane och Jonny Evans.

– Det är klart att vi måste förbättra oss. Starten på den här säsongen har inte varit vad vi hade hoppats på, men vi har fortfarande duktiga spelare som kan konkurrera med de bästa lagen i världen. Vi chansen att vinna Champions League, säger Varane.

En annan spelare som välkomnas tillbaka är Antony. Brasilianaren har inte spelat på ett tag sedan anklagelser riktats mot honom för våld i nära relation.

Manchester United går knackigt i ligan och förlorade även det inledande gruppspelsmötet med Bayern München i Champions League. I helgens PL-match på Old Trafford mot Crystal Palace kom ännu en förlust, 0–1.

Antony kan spela igen

Nu väntar Galatasaray hemma på Old Trafford. Erik ten Hag ville på dagens presskonferens inte säga om Antony spelar.

– Antony finns med i diskussionen, men så sent som i går tränade han med laget för första gången på ett tag. Vi har en träning till och efter det fattar vi ett beslut. Men vi överväger att ta med honom.

Antony har inte deltagit i de kollektiva träningarna sedan den 10 september. I torsdags ställde han frivilligt upp på en polisintervju. Brasilianaren anklagas av sin tidigare flickvän för fysiska övergrepp.

Antony nekar till anklagelserna.

Fakta: Tisdagens matcher i Champions League

Union Berlin – Braga

RB Salzburg – Real Sociedad

Inter – Benfica

PSV – Sevilla

FC Köpenhamn – Bayern München

Manchester United – Galatasaray

Napoli – Real Madrid

Lens – Arsenal

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!