Ny seger för Rimforsa: "Vi är klart bättre"

Rimforsa IF tog en ny viktig seger i årets förkortade division 4-serie. Men trots ett stort spelövertag hemma på Åsundavallen blev det mer spänning än nödvändigt.

Daniel Borgny nätade.

Fotboll2020-08-21 21:24

Den här fredagskvällen var det inget snack om saken. Rimforsa IF kontrollerade tillställningen och tog säsongens andra raka seger hemma mot BK Derby.

De svartvita inledde matchen klart bäst och tog snabbt kommandot – men hade svårigheter att skapa klara målchanser under den första kvarten.

– Men vi har kontroll på det och vinner mycket boll. Vi får ordning på presspelet som vi haft lite bekymmer med. Vi sätter lite ramen för hur matchen ska bli där, säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Målchanserna skulle komma och i den 26:e minuten tilldelades hemmalaget en straff. Fram klev Tobias Malmberg som var säkerheten själv från elva meter. Strax innan paus utökade också Daniel Borgny ledningen till 2–0.

– Derby skapar nästan ingenting i första halvlek, tycker jag.

I den andra halvleken fortsatte Rimforsa att ösa på och kontrollera tillställningen. Men efter drygt 60 spelade minuter vaknade bortalaget till liv och i den 69:e minuten kom reduceringen efter ett självmål. Hemmalaget lyckades dock hålla igen och vann till slut matchen med 2–1.

– Vi ger bort lite för stora ytor för dem att spela fotboll på. Men de skapar inte speciellt många lägen. Vi är klart bättre och det här ska inte behöva bli så spännande som det blir.

Efter matchen hyllar Erik Svensson den kollektiva insatsen, men väljer att lyfta fram Tobias Malmberg, Daniel Borgny och Henrik Isaksson lite extra.