Ny seger för United – Bruno Fernandes hjälte

Manchester United tog sin andra raka seger i Premier League efter en 1–0-seger mot Sotuhampton. Stor matchjälte i Casemiros debut blev portugisen Bruno Fernandes.

Bruno Fernandes blev stor matchhjälte mot Southampton. Arkivbild.

Fotboll2022-08-27 13:26

Manchester Uniteds prestigenyförvärv Casemiro fick inte göra sin första start när storklubben gästade Southampton på St Mary's Stadium.

Tränaren Erik ten Hag valde även att bänka superstjärnan Cristiano Ronaldo och lagkaptenen Harry Maguire för andra matchen i rad. Svenske Anthony Elanga fick sin andra raka start.

Första halvlek blev krampaktig och chansfattig. Närmast att göra mål var Uniteds dansk Christian Eriksen, men mittfältarens volleyavslut täcktes av en försvarare.

United kom ut som ett helt annat lag till andra halvlek. Manchesterlaget sköljde över Southampton i våg efter våg, och i den 55:e minuten fick man även utdelning.

Portugisen Bruno Fernandes, lagkapten för dagen, slog distinkt in 1–0 på volley framspelad av sin landsman Diogo Dalot.

Efter Uniteds ledningsmål flyttade Southampton upp spelet, och Joe Aribo tvingade David De Gea i United-målet till en reflexräddning.

I slutskedet av matchen fick Casemiro debutera för sin nya klubb.

På tilläggstid var fransmannen Sékou Mara nära att kvittera med en cykelspark, men avslutet täcktes av ett United-knä. Närmare än så kom inte Southampton.

Resultatet innebär att United nu har två raka segrar i Premier League.