Ny seger trots mållös Asllani

Real Madrid tog en ny skön seger i La Liga. Sofia Jakobsson spelade fram till matchens enda mål mot Athletic Bilbao. Men för en gångs skull lämnade Kosovare Asllani planen mållös.

Kosovare Asllani. Arkivbild

Fotboll2020-11-15 17:45

Real Madrid tog en ny viktig seger i den spanska ligan efter 1–0 mot Athletic Bilbao sedan Sofia Jakobsson spelat fram Marta Cardona i den 15:e minuten. Kosovare Asllani lämnade, för ovanlighetens skull, planen mållös. Svenskan bröt därmed sviten med mål i fem raka ligamatcher. Real parkerar på en fjärdeplats i en haltande tabell efter sju matcher, sex poäng bakom Teneriffa som spelat en match mer. Asllani leder alltjämt skytteligan på sju fullträffar.

I England var Chelsea på väg mot säsongens första förlust i ligaspelet i den tuffa bortamatchen mot toppkonkurrenten Arsenal. Hemmalaget tog ledningen efter 86 minuter när Bethany Mead rann igenom och tryckte in bollen.

Men Chelsea, med Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i startelvan, kom tillbaka. På stopptid räddade storstjärnan Pernille Harder en poäng när hennes inlägg tog på en motståndarback och gick in i mål. Matchen slutade 1–1 och efter sex matcher är Chelsea alltjämt obesegrat.

Tidigare i veckan skrev Eriksson dessutom på ett nytt kontrakt med Chelsea som sträcker sig till 2023.

I en annan del av Europa vann Bayern München, med Hanna Glas och Amanda Ilestedt i laget, med hela 4–1 i toppmötet mot Wolfsburg. Fridolina Rolfö kom in i den andra halvleken för Wolfsburg, men hade ingen inverkan på matchbilden.