Ny skada när MFF vann: "Får leva med det"

Fortsatt obesegrat och sjätte nollan för säsongen. Det var det positiva med Malmö FF-ögon – det negativa var att Oscar Lewicki hamnade på skåningarnas långa skadelista. –Vi får leva med det, säger tränaren Milos Milojevic efter 2–0-segern mot Mjällby.

Malmö FF-jubel efter att Malik Abubakari (till vänster) nickat in ledningsmålet hemma mot Mjällby.

Fotboll2022-05-07 19:29

Malmö FF hade redan åtta spelare – exempelvis Anders Christiansen, Isaac Kiese Thelin och Jo Inge Berget – på skadelistan inför toppmötet hemma mot Mjällby.

Då drabbades det regerande mästarlaget för ett nytt bakslag. Efter drygt 20 minuter tvingades Oscar Lewicki byta och få sitt vänsterlår omlindat.

– Jag fick en känning och det drog ihop sig. Det gjorde för ont för att fortsätta att spela, säger Oscar Lewicki.

Ingen fara med Dahlin

Dessutom byttes målvakten Johan Dahlin ut i paus och Ismael Diawara fick ta plats mellan stolparna i den andra halvleken. Detta efter ett beslut av MFF:s medicinska team.

– Jag hade en liten känning på uppvärmningen och sedan blev det lite mer under första halvlek, säger Johan Dahlin, som inte ville avslöja vad det rör sig om för känning.

Efter 2–0-segern mot Mjällby står Malmö på 15 poäng och är tabelltvåa i allsvenskan – en poäng efter Hammarby, som har en match mindre spelad och möter Kalmar på söndag.

Även AIK har 15 poäng och på onsdag väntar Solnaklubben på bortaplan. Då räknar Dahlin med spel.

– Jag ville spela vidare (mot Mjällby), men jag antar att beslutet togs för att vi spelar igen så tätt, säger MFF-målvakten.

Skador kommer aldrig lägligt, men Malmö är just nu inne i en intensiv period. Efter AIK väntar Djurgården och Häcken i allsvenskan innan det är final i svenska cupen mot Hammarby den 26 maj.

– Det är många viktiga matcher nu. Det är sådana matcher man vill spela, men man kan inte trolla, säger Lewicki.

Tränaren Milos Milojevic vill inte fokusera på skadorna utan lyfter fram att ersättarna kommer in och tar chansen.

– Det är synd att Oscar är skadad, han är en viktig spelare för oss, men vi får leva med det, säger han.

Försvararen Felix Beijmo menar att skadorna är en "stor del av fotbollen".

– Vi pressar oss till max varje dag och man ligger på gränsen, så det är inga konstigheter. Vi har en stor trupp av en anledning och har byggt den för att klara av det, säger Beijmo.

"Närmare 5–0"

Malmö kontrollerade matchen mot Mjällby, som startat allsvenskan starkt och står på 13 poäng. Inom loppet av knappt två minuter i första halvlek avgjorde MFF när Malik Abubakari och Veljko Birmancevic hittade rätt.

– Vi reagerar ganska dåligt på det första målet. Vi blir röriga och det blir 2–0 innan vi ens har hunnit få någon ordning. Andra halvlek är under skamgränsen. Vi försöker, men vi blir bara utspridda och överkörda. Det är närmare 5–0 än 2–1, säger Mjällbytränaren Andreas Brännström.

MFF har endast släppt in ett mål i allsvenskan och har således hållit nollan i sex av sju matcher.

Fakta: Malmö FF:s skadelista