Ny skräll av Häcken – slog Real Madrid

Två matcher, två segrar. Häcken toppar sin Champions League-grupp, efter en ny skrällseger, 2–1 mot Real Madrid. –Fantastiskt skönt, en riktig krigarinsats, säger Rosa Kafaji till SVT.

Häckenjubel efter 2–1-målet.

Fotboll2023-11-23 20:43

Det såg ut att kunna bli en tung kväll för Häcken, som hamnade i tidigt underläge och var tillbakapressat i den första halvleken.

Men med den starka höstvinden i ryggen i stället kom Hisingslaget tillbaka i den andra halvleken.

En bit in i halvleken hamnade bollen framför Rosa Kafaji – som klippte till och kvitterade till 1–1.

Kafaji blev därmed målskytt för andra Champions League-matchen i rad, efter att ha gjort ett av målen även i Häckens skrällseger (2–1) borta mot Paris FC förra veckan.

Drömmål av Kosola

Sedan var Rosa Kafaji dessutom framspelare när Katariina Kosola med en kvart kvar att spela satte 2–1 i krysset.

– Otroligt snyggt av henne att skjuta in den i krysset. Jag gör ett väggspel med Anna Sandberg, ser Katariinas löpning och sätter den på henne, säger Rosa Kafaji till SVT.

Det räckte till andra raka segern och en något oväntad gruppledning efter de två första matcherna i gruppspelet, där nu Chelsea väntar om några veckor.

Frågan är hur långt det kan räcka för Häcken i den tuffa gruppen.

– Bra fråga. Men vi ska bara fortsätta på vinnarspåret och kriga varje match, säger Rosa Kafaji.

Fram till hennes mål var det dock klar spansk fördel i matchen.

Häcken inledde piggt i motvinden på hemmaarenan, men fick trots det ett mål emot sig efter mindre än tio minuter.

Jennifer Falk lyckades visserligen rädda Ivana Andrés långskott, men på returen blev framrusande danskan Signe Bruun helt fri och gjorde 1—0 för Real Madrid.