Ny skräll av Lyon i Champions League

Skrällgänget Lyon fortsätter att välta storheterna i Champions League-fotbollen. Efter 3–1 i kvartsfinalen mot Manchester City väntar semfinalspel för första gången på tio år. Inhopparen Moussa Dembele blev stor matchvinnare med två sena mål. –Vi är ett fantastiskt lag, sade Dembele till RMC Sport.

Moussa Dembele gör sitt första av två mål i Lyons skrällseger över Manchester City i Champions League.

Fotboll2020-08-15 23:10

Juventus. Seger.

Manchester City. Seger.

Nu väntar Bayern München i semifinal på onsdag. Och precis som hittills kommer Lyon att slå ur underläge.

Bayern krossade Barcelona med osannolika 8–2 i kvartsfinalen efter att i omgången dessförinnan ha gjort slarvsylta av Chelsea i dubbelmöte (sammanlagt 7–1).

I den första semifinalen på tisdag blir det också Tyskland mot Frankrike, Emil Forsbergs Leipzig mot Paris Saint-Germain.

Första gången

Det är första gången i historien som Frankrike har två lag i Champions League-semifinal.

Lyon tog ledningen i 24:e minuten då laget lyckades lura sig igenom Manchester Citys försök till offsidefälla. Karl-Toko Ekambi var var på väg igenom, men Eric Garcia lyckades bryta framför utrusande målvakten Ederson. Dock inte bättre än att bollen hamnade hos Maxwel Cornet som snyggt kunde placera in 1–0 bakom en Ederson som hamnat på mellanhand. Målet godkändes först efter VAR-granskning.

Det var Cornets fjärde mål mot Manchester City på tre möten sedan 2018.

Cornet gjorde inte bara mål – han stoppade även City bakåt.

Raheem Sterling fick ett jätteläge i slutet av första halvlek, men då blockerades skottet av just Cornet.

Lyon, som inte varit i semifinal sedan 2010, fortsatte att hålla undan för Manchester City.

Ända till 69:e matchminuten.

Då kunde Kevin de Bruyne kvittera efter ett snyggt anfall där han fick en perfekt passning i mitten av straffområdet från Sterling och behärskat kunde bredsida in 1–1 bakom storspelande Lyonmålvakten Anthony Lopes.

Dembeles show

Men Lyon ville skrälla vidare.

Inhopparen Moussa Dembele hade bara varit på planen i fyra minuter när han frispelad efter en snabb kontring sköt 2–1 mellan benen på Ederson i 79:e minuten. Återigen blev det VAR-granskning och återigen godkändes målet.

Dembele avgjorde sedan definitivt i 87:e minuten när han slog in en retur sedan Ederson varit släpphänt och tappat bollen. Bara minuten innan 3–1-målet brände Raheem Stirling ett jätteläge när han missade öppet mål från bara några meter.

– När du börjar på bänken är det inte alltid så lätt, men du måste hålla humöret uppe och se till att när du får chansen så tar du den, sade Dembele till RMC Sport.

Lyon hade bara spelat en tävlingsmatch sedan i mars när Champions League återupptogs eftersom franska ligan ställdes in.

– När vi kom tillbaka efter coronapausen lovade vi varandra att ge allt i varje match. Vi är fortfarande kvar och det betyder att vi är ett fantastiskt lag, sade Dembele.

För Manchester City var det en jättechans att gå hela vägen i Champions League som nu släcktes för managern Pep Guardiola. För tredje året i rad åkte laget ut i kvartsfinal.

– Det är som vanligt. Det här är det bästa laget jag har spelat i – men vi gör för många misstag. På den här nivån kostar misstagen. Vi måste lära oss av det här för det har varit likadant hela säsongen. Här, i ligan och i FA-cupen, suckade Kevin de Bruyne i Viasats sändning.