Ny spekulant vill köpa Chelsea

Familjen Ricketts, som i dag har amerikanska basebolllaget Chicago Cubs i sin ägo, bekräftar att man kommer att lägga ett bud på fotbollslaget Chelsea på fredag.

Chicago Cubs ordförande Tom Ricketts säger sig vara redo att lägga ett bud på Premier League-klubben Chelsea. Arkivbild.

Chicago Cubs ordförande Tom Ricketts säger sig vara redo att lägga ett bud på Premier League-klubben Chelsea. Arkivbild.

Foto: Charles Rex Arbogast /AP/TT

Fotboll2022-03-16 18:03

Premier League-klubben Chelsea har ägts av den ryska oligarken Roman Abramovitj sedan 2003. Men efter att den brittiska regeringen utfärdat sanktioner mot den 55-årige miljardären sanktionerats är klubbens öde nu oklart.

Intresset för att köpa den regerande Champions League-mästaren har varit stort sedan Abramovitj meddelade att klubben var till salu den 2 mars, efter den ryska invasionen av Ukraina.

Nu hoppas Ricketts kunna överta styret, i spetsen för ett konsortium, uppger den amerikanska familjen i ett uttalande.

Ett bud ska lämnas på fredag. Abramovitj kan efter sanktionerna inte ta emot några pengar från en eventuell försäljning.

Familjen Ricketts är dock inte ensamt om att vara intresserat av Premier League-laget. Ett annat USA-baserat konsortium lett av affärsmannen Todd Boehly, delägare i baseballaget Los Angeles Dodgers och schweiziska miljardären Hansjörg Wyss har också anmält sitt intresse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!