Ny storförlust för Häcken i CL

Häcken slutar sist i gruppen i Champions League. Det står klart efter en ännu en stor förlust – den här gången med 0–4 borta mot Lyon. –Vi vet att vi inte är på den här nivån, säger tränaren Robert Vilahamn.

Häcken hade inget att sätta emot Lyon på bortaplan. Arkivbild.

Fotboll2021-12-15 20:41

Hisingslaget har haft svårt att hävda sig mot jättarna i Champions League-fotbollen och den trenden fortsatte när gruppspelet gick i mål på onsdagskvällen.

Det franska storlaget Lyon var flera nummer för stort och vann med klara 4–0 efter tre mål i andra halvlek.

Häcken avslutar därmed gruppen på tre inspelade poäng och en målskillnad på minus 15.

– Man märker att det är en helt annan nivå (i Europa) som innebär att vi måste steppa upp även i allsvenskan för att kunna matcha de här lagen, säger Robert Vilahamn på presskonferensen efter matchen.

"Gör det skitbra"

Men till en början stod Häcken trots allt upp ganska bra i Frankrike.

Den sjufaldiga Champions League-mästaren Lyon spräckte nollan först i den 35:e minuten när Selma Bacha sprang sig fri längs vänsterkanten och spelade in till Catarina Macario, som efter några lyckosamma studsar kunde trycka in 1–0.

– Vi gör det skitbra i första halvlek, framför allt defensivt. Alla hjälper till defensivt och vi är mer rejäla och det är ett stort steg framåt, säger målvakten Jennifer Falk.

I andra halvlek lade däremot Lyon i ytterligare en växel.

Hemmalaget utökade till 2–0 i den 52:a minuten, och då var det dags för anfallsstjärnan Ada Hegerberg att kliva fram. Bacha – återigen – slog in ett lågt inspel från vänsterkanten som norskan stötte i mål.

Sedan stod Häckenförsvaret för en ordentlig bjudning med knappa kvarten kvar. Filippa Curmark tappade bollen till Amandine Henry precis vid straffområdeslinjen och fransyskan förvaltade gratisläget på bästa sätt.

"Känns lite svagare"

Belgiskan Janice Cayman fastställde slutresultatet till 4–0.

– Den största skillnaden är både tempo och fart. De är snabbare, fysiskt starkare i duellspel, har hårdare tillslag i inlägg och skott. Vi känns lite svagare än de här lagen fysiskt, säger Robert Vilahamn.

– Vi är nog lika kloka och har samma touch, men i och med att de är starkare fysiskt är det svårt att stå upp.

Bayern München vann med samma siffror i sin hemmamatch mot Benfica. Det tyska storlaget tog andraplatsen i gruppen bakom Lyon.