Ny storseger för VIF

6-0, 4-0, 4-1, 4-2, 5-0. Vimmerby IF fortsätter att fullkomligen ösa in mål. 5-0 hemma mot LSW krönte den lysande vårsäsongen på bästa möjliga sätt. - Det är klart jag är nöjd. Vi har inte tittat på några andra än oss själva och sammanhållningen är fantastisk, säger VIF-tränaren Tommy Svensson-Pöder.

Fotboll2009-06-29 06:30

Vimmerby IF fortsätter att ånga på i tabelltoppen. Vad sägs om fem raka segrar och en målskillnad på 23-3 på de fem senaste matcherna? Ett lysande facit, förstås.
I matchen mot LSW var inte 5-0 det som imponerade mest, det var att man vann med 5-0 utan att egentligen spelade särskilt bra.
- Målfabrikationen är enorm. Jag var inte nöjd efter första men i andra vårdade vi boll och alla deltog. Jag var inte orolig någon gång, säger VIF-tränaren.

Psykologiska mål
Vimmerby fick bästa tänkbara start. Redan efter bara någon minut kom 1-0. Jesper Lätt fick målet, men det rörde sig snarare om självmål då Lätts inspel styrdes in av en bortaförsvarare. VIF spelade bra första kvarten, med samma höga och aggressiva försvarsspel som vanligt. Framåt hittade man ett par kombinationer och främst imponerade högerspringaren Sebastian Svensson med sin höga fart och utmärkta bollkontroll.
Just efter en lång Svensson-räd fick VIF nästa stora chans. Inlägget nådde Jimmi Gustavsson, som dock träffade ribban.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!