Ny succé för Djurgården – Malmö föll igen

Framgångssagan i Conference League har redan gett Djurgården en slutspelsbiljett och närmare 70 miljoner kronor. 1–0-segern i gruppepilogen mot Shamrock bättrar på kassan ytterligare. –Vi har överträffat alla förväntningarna, säger backen Hjalmar Ekdal till Viaplay.

Djurgårdens framgångssaga i Conference League bara fortsätter.

Djurgårdens framgångssaga i Conference League bara fortsätter.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2022-10-13 19:43

Djurgården hade säkrat såväl slutspel som gruppsegern i Conference League, redan innan torsdagskvällens gruppspelsavslutning mot irländska Shamrock Rovers.

Men trots det var det inte tal om att ta det lugnt.

Femte raka segern

Djurgården ställde i princip bästa möjliga lag på banan och visade klassen direkt från avspark.

I ytterzonerna gjorde Djurgården lite som de ville och när "Blåränderna" i den 19:e minuten återigen tog sig fram längs vänsterkanten kunde Shamrock inte stå emot. Elias Andersson spelade in bollen till Kalle Holmberg, som med ett tillslag satte upp Magnus Eriksson. Lagkaptenen avslutade kallt med högerfoten och 1–0 var ett faktum.

Ett grant mål, som räckte hela vägen till segern – den femte raka i gruppspelet – och som innebär ytterligare drygt fem miljoner in på kontot. Djurgården har redan säkrat omkring 70 miljoner kronor i och med succén i Conference League under hösten och i den kommande åttondelsfinalen väntar ett nytt miljonregn.

– Det har varit en sjukt rolig resa. Det är en ära och en ynnest att få vara lagkapten för de här grabbarna, säger Magnus Eriksson.

Hjalmar Ekdal om Djurgårdens Europaframgång:

– Det är coolt, smått osannolikt.

Djurgården, som gick obesegrat genom gruppspelet, kommer vara seedat i lottningen till åttondelsfinalen.

Åttondelsfinalerna lottas den 24 februari och matcherna spelas sedan 9 och 16 mars.

– Jag tror nog att alla behöver lite semester nu, det ska bli skönt att få vila lite. Sedan kommer vi tillbaka och ska försöka vinna, säger yttern Gustav Wikheim.

Ny MFF-förlust

Djurgårdens Europahöst har varit en enda lång Eriksgata – men för Malmö FF har det varit raka motsatsen. Sent på torsdagskvällen kom sjätte raka förlusten i Europa League, borta mot Braga. Portugiserna vann med 2–1 och MFF slutade därmed på sista plats i gruppen med noll poäng i bagaget.

Noterbart från Europa League i övrigt är att danska Midtjylland, med de svenska landslagsmännen Kristoffer Olsson och Joel Andersson i laget, knep den sista slutspelsplatsen i grupp F före italienska storklubben Lazio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!