Ny succé för Haaland men Kulusevski förlorare

Europas hetaste anfallare Àr en norrman och heter Erling Braut Haaland. Inget nytt under solen dÀr. Tack vare Haalands tvÄ mÄl Àr Dortmund i kvartsfinal i Champions League. SÄ Àr Àven Porto efter ett förlÀngningsdrama mot Dejan Kulusevskis Juventus.

Erling Braut Haaland firar ett av sina tvÄ mÄl nÀr Dortmund nÄdde kvartsfinal i Champions League.

Fotboll2021-03-09 23:03

2–2 och totalt 5–4 mot Sevilla tog tyskarna vidare och pĂ„ nytt handlade det mesta om Haaland, som nu Ă€r uppe i tio mĂ„l i sĂ€songens turnering.

Sevilla hade inget annat val Ă€n att ösa pĂ„ framĂ„t efter 2–3-förlusten i den första Ă„ttondelsfinalen pĂ„ hemmaplan. Chanser skapades, mĂ„len kom inte.

I stĂ€llet kontrade Dortmund in ledningsmĂ„let. Den sista passningen till Haaland kom frĂ„n Marco Reus – och norrmannen var inte sen att visa tv-tittarna vem som skulle krediteras för mĂ„let.

För Haaland var det av de enklare av hans dÄ nio mÄl i turneringen den hÀr sÀsongen. Han behövde bara sÀtta foten till bollen.

VAR-festival

Nummer tio – 20 totalt pĂ„ 14 matcher – kom i början pĂ„ andra halvlek efter en veritabel VAR-festival. Det var domslut hit och kontroll dit om vartannat i flera minuter.

Haaland trodde att han gjort 2–0 men VAR-domarna sĂ„g en knuff. Icke godkĂ€nt.

Haaland drogs i tröjan. VAR-rummet kollade. Straff för Dortmund. Haaland slog den men mÄlvakten Yassine Bounou rÀddade.

VAR-ansvariga studerade den rĂ€ddningen medan spelet pĂ„gick och varskodde domaren CĂŒneyt Cakir att Bounou gĂ„tt för tidigt. Haaland slog straffen igen, i samma hörn och allt förflöt enligt regelboken.

Det hela toppades med att Haaland gav igen verbalt pÄ Bounou och jagades av flera Sevillaspelare.

Youssef En Nesyri reducerade pĂ„ straff och pĂ„ tillĂ€ggstid nickade En Nesyri in 2–2, men Sevilla hade behövt ett segermĂ„l för att ta Ă„ttondelsfinalen till förlĂ€ngning.

Kulusevski bÀnkad

I Turin valde trÀnaren Andrea Pirlo att inleda med Dejan Kulusevski pÄ bÀnken.

Juventus lĂ„g redan pyrt till inför returen i och med Portos 2–1 pĂ„ hemmaplan. Skadeproblem hos mittbackarna Giorgio Chiellini och Matthijs de Ligt gjorde inte uppgiften att vĂ€nda till seger och avancemang lĂ€ttare.

Ett misstag i mittförsvaret i kombination med en hÄrd domare (nederlÀndaren Björn Kuipers) satte Juventus i en ytterst knepig sits redan efter 18 minuter.

Merih Demiral gick oförsiktigt in i en duell med Mehdi Taremi i straffomrĂ„det, satte foten fel ,Taremi föll och Kuipers blĂ„ste utan nĂ„gon större tvekan straff. Sergio Oliveira placerade elegant in 0–1 bakom Wojciech Szczesny.

Federico Chiesa kvitterade, framspelad av Cristiano Ronaldo. Mehdi Taremi fick sin andra varning och kort senare tryckte Chiesa in 2–1 och 3–3 totalt.

Juan Cuadrado prickade ribban en bit in pÄ tillÀggstid, men matchen gick till förlÀngning.

Drama i förlÀngningen

Kulusevski byttes in efter 111 minuter. Han hade ett riktigt bra lÀge men avslutet blockerades.

Med fem minuter kvar fick Porto en frispark. Sergio Oliveira klev fram, bollen smet genom en odisciplinerad spelarmur, Szczesny fick en hand pĂ„ bollen men styrde in den via stolpen. 2–2.

Adrien Rabiot nickade omgĂ„ende in 3–2 pĂ„ nick, slutet bjöd pĂ„ stor dramatik men Porto höll 4–4 totalt och gick vidare tack vare bortamĂ„lsregeln.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!