Ny tränare klar till VIF:s herrlag

En ny tränare till Vimmerby IF:s herrlag är klar. Det är Johan Karlsson-Törndahl som skrivit på ett kontrakt med klubben.

VIF gjorde under onsdagen klart med Johan Karlsson Törndahl som ny tränare till herrlaget.

VIF gjorde under onsdagen klart med Johan Karlsson Törndahl som ny tränare till herrlaget.

Foto: Privat

Fotboll2019-09-25 11:48

"Målet är att göra sejouren i div.4 så kort som möjligt på herrsidan.", skriver Vimmerby IF i samband med att de presenterar Johan Karlsson-Törndahl som ny tränare. 

Vi har tidigare skrivit om att Johan Karlsson-Törndahl och Vimmerby IF haft diskussioner om att han ska ta över herrlaget. Nu är det klart att Karlsson-Törndahl tar över VIF. 

Så här skriver Vimmerby IF i ett pressmeddelande: 

"Johan Karlsson-Törndahl är klar som ny huvudtränare för Vimmerby IFs herrlag. Föreningens ambition är att utveckla och fostra spelare hela vägen från barnsben upp till våra seniorlag och då är ledarskapet hos våra ledare föreningens viktigaste resurs. Johan har tecknat ett långsiktigt avtal som startar direkt efter säsongens slut då satsningen inför 2020 inleds med siktet 100% inställt på framtiden."

Han har tidigare varit assisterande tränare i VIF och kommer senast från en sejour som assisterande i Västerviks FF, som nyligen säkrade avancemang till division 3. Karlsson-Törndahl lämnade sitt uppdrag i VFF när diskussionerna med Vimmerby IF inleddes. 

Vi söker VIF:s David Lindgren och den nye tränaren Johan Karlsson-Törndahl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!