Ny trepoängare för Vimmerby IF

Tabellettan Vimmerby IF hade inga problem med sjundeplacerade Eneby BK på söndagseftermiddagen. VIF kunde inkassera tre poäng efter att ha vunnit med 5-1.

Fotboll2017-08-06 12:49

De  grönklädda gästerna såg inledningsvis pigga ut. De försökte ligga högt med laget, rulla sig ur trängda lägen och var inställda på att ge VIF en ordentlig resa. Sedan kom två snabba VIF-mål (Matilda Strömdahl och Nathalie Johansson) i mitten av första halvlek - den knäcken orkade Eneby inte resa sig ifrån.

Lagkaptenen Anna Karlsson placerade in 3-0 några minuter innan paus och VIF hade segern i en ask inför andra halvan.

Nathalie Johansson satte 4-0 innan Eneby kontrade in en reducering med kvarten kvar. Fem minuter från slutet fullbordade Johansson sitt hat-trick och fastställde slutresultatet till 5-1.

VIF genomförde matchen på ett stabilt sätt. Man kombinerade sig ofta fram genom gästernas försvar och var numret större i de flesta aspekter. Förutom tremålsskytten Nathalie Johansson stod Matilda Strömdahl, Emilia Rosenquist och Maria Anspach för bra prestationer.

- Vi gör det vi ska denna match: tar tre poäng. En godkänd insats, inte mycket mer, säger Ohlsson.