Ny, tung motgång för Krafth och Newcastle

Landslagsbacken Emil Krafth fick på nytt chansen från start i Newcastle. Hur det gick? Nja, själv fick han en rejäl propp, var inblandad i ett baklängesmål – och laget ligger kvar som jumbo i Premier League. Samtidigt öser Liverpool in mål i andra änden av tabellen.

Landslagsbacken Emil Krafth i duell med Arsenals Nuno Tavares.

Fotboll2021-11-27 15:42

Arsenal vann med 2–0, hämtade sig från förra veckans bottennapp på Anfield – 0–4 mot Liverpool – och håller sig kvar i kampen om topplaceringarna.

För Krafth & Co ser det betydligt dystrare ut. Newcastle väntar fortfarande på sin första seger efter 13 spelade omgångar.

Krafth, som är avstängd från Sveriges playoff-möte med Tjeckien i mars, hade långt in på säsongen svårt att få speltid. Nu har han startat i fyra av de fem senaste ligamatcherna och spelade samtliga 90 minuter på Emirates.

I slutet av första halvlek såg matchen ut att vara över för högerbacken. Han åkte på en ordentlig smäll, låg kvar ett tag på planen, fick behandling men reste sig och spelade vidare.

Saka målskytt och skadad

Han fick senare en varning för en misslyckad tackling och var inblandad i Arsenals ledningsmål där han tappade markeringen på Bukayo Sakas 1–0-mål.

Saka tvingades senare lämna planen på grund av skada och ersattes av Gabriel Martinelli som avgjorde med ett vackert 2–0-mål.

Managern Jürgen Klopp möblerade om i startelvan men det påverkade inte lagmaskinen Liverpool. Mötet med Southampton var inte ens två minuter gånget när Diogo Jota spräckte nollan på Anfield.

Portugisen ökade till 2–0 och Thiago Alcantara prickade, via en försvarares ben, in trean lagom till pausvilan. Mittbacken Virgil van Dijk fastställde 4–0.

Liverpool är ny tvåa, en poäng bakom ledande Chelsea.

Lyft med Gerrard

Managern Steven Gerrards ankomst till Aston Villa har gett klubben ett lyft. Andra raka segern kom borta mot Crystal Palace. Matt Targett och John McGinn gjorde målen i 2–1-segern på Selhurst Park.

Bottenlaget Norwich är uppe i tre förlustfria matcher efter 0–0 hemma mot Wolverhampton.

Brighton och Leeds avrundade kvällen med ännu en mållös match.

Omgångens toppmöten spelas i morgon eftermiddag.

Ligaledande Chelsea tar sig an Manchester United, lett av Michael Carrick i väntan på – som det uppges – nye, tillfällige managern Ralf Rangnick.