Ny tung titel i hamn för "Kosse"

Först OS-silver med Sverige. Sedan Ligamästare med Manchester City. Nu har Kosovare Asllani fyllt på prisskåpet ännu en gång. I går kväll blev hennes Manchester City cupmästare – och tog därmed hem ”dubbeln”.

Foto:

Fotboll2016-10-03 05:40

– Det är helt sjukt, säger den svenska landslagsspelaren till Expressen, för att sammanfatta sin senaste framgång – och sitt senaste år.

Ja, helt sjuk är precis vad det är.

För ett år sedan satt Vimmerbybördige Kosovare fast i Paris Saint-Germain. Hon hade tappat sin landslagsplats.

Nu har seglen fått rejält med vind igen.

– Det är helt sjukt att det bara fortsätter. Det var tufft i dag, men jag är stolt över laget och njuter. Jag har hört sedan jag var liten att man som 27-åring (Asllani är just 27) har sin topp i karriären, och än så länge stämmer det i alla fall, säger ”Kosse” till Expressen.

Matchen då? Jo, City vann i förlängingen mot Birmingham. Vid full tid var ställningen 0-0 – och i 104:e minuten stod Birminghams målvakt för en tabbe som innebar 1-0 till det ljusblå Manchester-laget.

Kosovare inledde matchen vid sidan men byttes in i matchminut 64:e.

Expressen: Varför började du på bänken?

– Jag hade ett snack med min tränare i veckan om hur mycket speltid jag skulle få, eftersom vi har Champions League på torsdag (mot ryska Zvezda). Då startar jag.

– Så det gäller att ha rätt matchning nu. Det har varit en lång säsong. Men jag var pigg när jag kom in, var involverad i många chanser och höll på att göra mål själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!