Ny VIF-tränare på ingång efter degraderingen

Såväl herrarna som damerna i VIF är klart för nedflyttning, men både ordförande Stefan Bragsjö och sportgruppens David Lindgren ser positivt på framtiden.

VIF-herrarna åker likt damerna ut sin serie. Nu är det snart klartt med en ny tränare enligt David Lindgren.

VIF-herrarna åker likt damerna ut sin serie. Nu är det snart klartt med en ny tränare enligt David Lindgren.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-09-24 16:00

Så här säger Vimmerby IF:s ordförande Stefan Bragsjö om att även herrarna är klara för nedflyttning: 

 – Det är tråkigt givetvis. Det är bara olyckligt.

Han fortsätter:

 – Sedan finns det massa uppsidor med detta också. Vi får helt plötsligt vara med i den lokala fotbollen igen, med publik, intresse och närhet. Det är negativt att degraderas, men solen går upp imorgon också. Det är fotboll vi håller på med. Jag menar inte att vi har strävat efter att spela lokal fotboll, men nu när vi är där ändå ska det bli riktigt skoj. Jag tror det kan ge fyllda läktare. Det finns ett jätteintresse för lokala derbyn. 

Förutom att spela lokalderbyn ska nu Vimmerby IF försöka utmana om att ta sig upp till trean igen. 

 – Vi tar nya tag och tar det därifrån. Vi har ett fantastiskt gäng grabbar och en bra ungdomsverksamhet med 600 ungdomar. Jag hoppas och tror att både herr- och damlaget har goda möjligheter att avancera uppåt igen, men det ska vara på rätt sätt. Det måste vara på våra villkor och komma naturligt med egna produkter, menar Bragsjö. 

 – Inte för att sticka ut hakan nu, men att börja utmana mot trean och tvåan igen med samma modell som vi har haft är inte så svårt. Men vi måste få till så våra egna barn och ungdomar från kommunen spelar i representationslaget. För att det ska ske krävs starkare ledarskap i ungdomslagen och att vi utvecklar barn och ungdomar bättre. 

Ordföranden betonar vidare hur viktigt klubben tycker det är med ungdomsverksamheten. 

 – Vi har varit uppe och vänt och vet vad som krävs för att hålla en högre nivå. Vi har lärt oss den hårda vägen att om man ska tävla på en högre nivån krävs det mer samtidigt som det inte genererar mer publik och intäkter. Det gäller att ha en ungdomsverksamhet som hänger med. 

Bragsjö fortsätter:

 – Båda representationslagen åker ur, men det är bara en liten del av klubben. Vi har Bullerby Cup, ungdomslagen, vårt viktiga sociala arbete och så representationslagen. 

Sportgruppens David Lindgren berättar om hur framtiden ser ut i herrlaget angående tränare.

 – Johan Carlsson var bara en tillfällig lösning så det har varit klart hela tiden att han bara skulle leda laget säsongen ut. I övrigt är vi jättenöjda med den tränarstab som finns kring laget. 

 – Vi har diskuterat tränare till nästa säsong och jag tycker det går bra. Vi har speciellt ett namn som vi har pratat extra mycket med. Vi känner oss trygga med att det kommer bli en bra lösning till nästa säsong, säger David Lindgren, som inte vill avslöja vem det är de diskuterar med. 

Vi har tidigare rapporterat om att VIF har ett intresse för Johan Karlsson-Törndahl som ny huvudtränare. Det återstår att se om det blir han som tar över laget. 

När tror du att det kommer bli klart med den nya tränaren?

 – Senare under veckan borde det bli klart. Vi har sista matchen i helgen och det vore bra att få klart med ny tränare innan säsongen är slut så alla vet vad som gäller. 

Hur går det med tränare till damlaget?

 – Det går också bra. Vi har en tanke för hur det ska se ut nästa säsong. Diskussionerna pågår med ny tränare. Även på damsidan kommer det bli klart snart eftersom vi vill vara överens innan pågående säsong är slut. 

Hur ser det ut med spelartrupperna? Är det några som sagt att de inte blir kvar?

 – Nej, tvärtom. Det ser positivt ut i båda trupperna. Känslan är god och jag tror att spelarna är revanschsugna nu. Vi har en långsiktig plan i klubben och då kan det hända att resultaten på kort sikt blir dåliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!