Nya förslaget till serieindelning – gör om division 4

Det kan komma att bli en ny serieindelning för våra lokala division 4-lag. Åtminstone om Slätthög och Lammhult får igenom sitt nya förslag. "De har inte tänkt på att Gullringen, Vimmerby och Tuna då får åka till Öland", säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Kommer Gullringen, Tuna och Vimmerby att flyttas till "Kalmarserien"?

Kommer Gullringen, Tuna och Vimmerby att flyttas till "Kalmarserien"?

Foto: Arkiv/Kollage

Fotboll2021-02-02 12:13

I Smålands FF:s ursprungliga serieförslag placerades våra lokala division 4-lag Vimmerby IF, Gullringens GoIF och IFK Tuna i den norra, så kallade "Jönköpingsserien". Där ingick även Bankeryd, Höreda, IF Haga, Hallby, Malmbäck, Myresjö/Vetlanda, Tenhult, Tranås och Ölmstad. 

Utöver den serien kommer det att finnas ytterligare tre serier (västra, östra och södra). Men alla är inte riktigt helt nöjda med SmFF:s förslag. IFK Lammhult och Slätthögs BoIF, som placerades i den västra division 4-serien, tycker inte att det rent geografiskt gynnar dem att spela i den västra. Istället har man skickat in ett nytt förslag till förbundet, där man bland annat menar att Vimmerby, Gullringen och Tuna ska flyttas över till den östra "Kalmarserien". Det var Barometern-OT först med att rapportera om.

– Lammhult och Slätthög vrider på kartan och flyttar tre lag, så de själva får en gynnsammare serieindelning. De har sin fulla rätt att göra det, men det är andra lag som drabbas. De har inte tänkt på att Gullringen, Vimmerby och Tuna då får åka till Öland, vilket är ganska långt för deras del, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund när Sporten når honom.

I det nya förslaget har föreningarna också flyttat över Nybro, Lindås/Långsjö och Påryd från den östra till den södra serien. 

Vad ligger bakom Lammhult och Slätthögs nya förslag?

– Deras naturliga närhet till Växjö och Kronoberg. De pratar alltid om sin "Kronobergsfyra" varje år och att de nu ska få åka till exempelvis Värnamo anser de ligger utanför deras område, förklarar Larlind.

Hur stora är chanserna att deras förslag går igenom?

– Det är svårt att säga. Jag skulle nog säga att det vid 95 procent av fallen är SmFF:s förslag som står fast. Det har skett någon eller några gånger att ett nytt föreningsförslag har vunnit. Men när tävlingskommittén tog fram sina förslag så var det inget man hafsade fram, utan man har tittat på att alla 48 lag gemensamt skulle åka färre mil. Enligt det nya förslaget får Gullringen åka till Borgholm, och det är bara att kolla upp på Eniro så ser man hur långt det är. 

Förbundet ska ha ett representantskapsmöte på söndag för att diskutera frågan och avgöra om Lammhult och Slätthög ska få som de vill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!