Nya mål för Rajovic – sköt Kalmar till toppen

För tredje gången klev Kalmar FF av planen som en vinnare. Hemmamötet Halmstad slutade 2–0. Matchhjälten: tvåmålsskytten Mileta Rajovic.

Kalmar FF:s Mileta Rajovic.

Kalmar FF:s Mileta Rajovic.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2023-04-23 17:01

Mileta Rajovic presenterade sig för Kalmar-publiken på allra bästa sätt: han smällde dit fem mål på fyra matcher i svenska cupen.

Sedan stack dansken ut huvudet: han jagar segern i allsvenskans skytteliga.

Ett uttalande som snabbt såg ut att slå tillbaka på 23-åringen, då han inledde allsvenskan med två mållösa matcher i följd.

Men nu är anfallaren i gång.

Mål i två raka matcher

I bortasegern mot regerande mästarlaget Häcken satte han målet som gav 3–1 och säkrade trepoängaren.

I helgen efter, hemma mot nykomlingen Halmstad, slog Rajovic till igen – två gånger dessutom.

Mål som visade varför Kalmar FF har fått en fin start med tre raka segrar på säsongen.

Förspelet till ledningsmålet, främst signerat David Olafsson och Simon Skrabb, var snabbt, distinkt och effektivt. Allt Rajovic behövde göra var att sticka fram huvudet för att nicka in 1–0 i 14:e minuten.

– Det var fint. Vi kom fram där vi vill och sedan fick Simon in en fin boll och jag behövde bara vara där. Det var perfekt, säger Rajovic till Discovery+.

– Jag mår som bäst när vi leder och jag har gjort mål.

2–0 i 78:e minuten dundrade han in med vänstern.

Skuggar i skytteligan

Därmed har dansken gjort tre mål på fyra matcher.

En bra start för nyförvärvet, som skuggar toppen av skytteligan. Häckens Benie Traore toppar på fem mål – två mål mer än Kalmars anfallare.

– Jag känner ingen press. Min första prioritet är att spela bra för laget och sedan kommer målen med det, säger Rajovic.

Segern på Guldfågeln arena innebär att Kalmar FF har nio poäng, är i tabelltoppen och att laget fortfarande inte har släppt in något spelmål på fyra omgångar.

För Halmstad fortsätter hemmaplan att vara bäst.

Hemma har klubben två raka vinster mot storklubbar, AIK och Djurgården, och borta har laget nu två raka förluster, Degerfors och allra senast Kalmar.

– Surt att förlora, så klart, men jag tycker inte att vi gör en så dålig match. Men vi skapar för få chanser och de är effektiva på det som de skapar, säger Halmstads Jonathan Svedberg till Discovery+.

Fakta: Kalmar FF:s säsongsstart

0–1 Malmö FF (borta).

2–0 IFK Göteborg (hemma).

3–1 Häcken (b).

2–0 Halmstad (h).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!