Nya planen för konstgräsbytet: "Hoppas på kort vinter"

2021 var året då Arena Ceos i Vimmerby skulle få ett nytt konstgräs. Så blir det inte. "Nej, bytet kommer inte att ske i år", säger Mirja Holgersson, som är fritidssamordnare på utvecklingsavdelningen i Vimmerby kommun.

Mirja Holgersson på Vimmerby Kommun förklarar hur det ligger till med det planerade konstgräsbytet på Arena Ceos.

Mirja Holgersson på Vimmerby Kommun förklarar hur det ligger till med det planerade konstgräsbytet på Arena Ceos.

Foto: Jimmy Karlsson/Rebecca Forsgren Malmström

Fotboll2021-10-26 17:00

Det har minst sagt varit olika bud gällande bytet av konstgräsmattan på Arena Ceos i Vimmerby. Planen var att kunna lägga en ny matta i början på det här året – men bytet sköts upp till i slutet på sommaren.

Den gången blev det inte heller av.

Nu har Vimmerby kommun en ny plan.

– Bytet kommer inte att ske i år, så mycket vet vi. Vi står inför en stundande vinter med kyla och snö, så det är inte aktuellt att byta mattan. Istället siktar vi på att göra det under våren, det är den nya planen, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på utvecklingsavdelningen i kommunen.

Varför har det dragit ut på tiden?

– Upphandlingen har överklagats, vilket gjort att det dröjt. Det har sedan behandlats hos Förvaltningsrätten och vi har inte fått skriva på något avtal innan det klarats av.

Överklagan har skickats in av företaget Unisport och bygger på beslutet av leverantör. Nordic Arena Service var det företag som valdes ut som leverantör, vilket Unisport alltså vänt sig emot. Det ska sägas att Vimmerby kommun ingått i ett samarbete med Oskarshamns kommun och Västerviks kommun, där man gör en gemensam upphandling.

– Vi är de första att beklaga att det har dröjt. Vi vet att den befintliga mattan på Ceos är i dåligt skick och att den inte håller någon kvalitet alls. Men nu får vi istället försöka blicka framåt och hoppas på en kort vinter, säger Mirja Holgersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!