Nya tränaren: "Vi vill upp i tvåan"

Efter julhelgen ska laget dra igång förberedelserna inför den kommande säsongen i division 3. Och det är ett Hultsfreds FK som har ett i princip intakt lag inför 2021. "Vi tittar runt lite för att förstärka truppen", säger den nya tränaren Mattias Engqvist.

Caroline Phalén ser ut att fortsätta i Hultsfreds FK.

Caroline Phalén ser ut att fortsätta i Hultsfreds FK.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-12-12 20:00

Engqvist tog över som tränare för Hultsfred FK:s damer i början av oktober det här året, efter att Peter Jaldefeldt valt att avgå mitt i säsongen. Men en coronapandemi har gjort att han knappt fått någon tid med laget. Träningarna har fått skötas på egen hand av spelarna, som fått ge sig ut i löparspåren. 

– Det har varit konstigt med alla restriktioner som varit. När vi väl drar igång efter julhelgen så siktar vi på att träna tre gånger i veckan, säger Mattias Engqvist. 

Hittills har man varken gjort några nyförvärv eller tappat några spelare. Däremot har man fått positiva besked och indikationer från två nyckelspelare: Julia Ingemarsson och Caroline Phalén. 

– Julia ska väl fortsätta. Som det ser ut just nu så ska "Carro" också göra det. Det är viktiga tillgångar när det gäller rutin, säger HFK-tränaren.

HFK slutade fyra i division 3 förra säsongen, efter att ha haft häng på toppstriden under en period. Nu är man ute efter att bredda och göra laget mer konkurrenskraftigt till 2021. 

– Vi tittar runt lite för att förstärka truppen, säger Engqvist. 

Vad är målsättningen för er?

– På sikt så vill vi upp i "tvåan". Men vi har ett ungt lag och ska man upp så behöver man en större trupp. Vi hoppas i alla fall kunna vara med i toppen av tabellen nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!