Nya tränaren vill utveckla hela föreningen

Erfarenheterna från spelarkarriären samt att utveckla föreningen. Det var det som avgjorde när Jimmy Svensson valde att träna Västerviks FF.

Nu är det klart att Jimmy Svensson blir ny huvudtränare för VFF.

Nu är det klart att Jimmy Svensson blir ny huvudtränare för VFF.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-10-15 19:30

Jimmy Svensson har en gedigen spelarkarriär med bland annat sju säsonger i Vimmerby IF därav flera i division 2.

– Genom alla år som jag har spelat har jag sett saker som fungerar jättebra och saker som fungerar mindre bra. Jag känner att jag har väldigt mycket som jag vill förmedla samtidigt som jag vill få in en spelfilosofi som gäller, säger Jimmy Svensson.

Nu vill han inte bara utveckla A-lagets verksamhet, utan han ser till föreningens helhet.

– Jag vill att det ska bli mycket mer proffsigt jämfört med vad det har varit på många, många år. Det handlar om vilka förväntningar man ska ha på en tränare, spelare och hur samarbetet med styrelsen ska fungera. Jag förstår att jag inte kan göra underverk direkt, men någon måste börja. Det händer mycket intressant i VFF just nu. Det är många som vill jobba runt föreningen. Vi är intressanta på spelarmarknaden, förklarar Jimmy varför han åtar sig uppdraget.

När det gäller att bygga en förening med en stark organisation är Västerviks IK en förebild för Jimmy.

– Jag har sett VIK göra den här resan med små medel, så det är inte omöjligt. Vi har inga stora medel i VFF, men vi kan jobba bra med det lilla.

VFF blir det första tränaruppdraget för Jimmy.

– Jag har varit en tyckare och tänkare i omklädningsrummet. Jag vet att jag har med mig spelartruppen och jag kommer lära mig mycket av spelarna. Det kommer att finnas en öppen dialog där jag är lyhörd.

Hur ser du på att gå från spelare till tränare?

– Jag har ringt runt till flera av spelarna och kollat läget. Jag har en del upplevelser från när spelare har blivit tränare och det inte har fungerat fullt. Jag är väl medveten om problemet, men jag är redo att prova och se om det fungerar. Skulle det inte fungera så kan jag tacka för mig. Det finns ingen prestige.

Assisterande tränare blir Magnus Fält, som tidigare har varit huvud- och assisterande tränare i VFF.

– Det känns jättebra. Magnus har varit med tidigare. För mig var det absolut viktigast att vi får med oss personer som jag klickar med, och vi har roligt tillsammans. Då vet jag att man kan nå resultat, konstaterar VFF:s nyutnämnde tränare Jimmy Svensson.

Andreas Andersson i VFF:s sportgrupp säger följande om tränarvalet:

– Vi är medvetna om att Jimmy är en oerfaren tränare på den här nivån, men han har spelat på en högre nivå där han har sugit åt sig mycket kunskap under åren.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!