Gullringens GoIF byter tränare • Rutinerad duo tar över

Med bara en månad kvar av årets säsong byter Gullringens GoIF tränare. Patrik Wärnehall och Mattias Sandh kliver in och tar över ansvaret för herrlaget.

Gullringens GoIF och tränaren Peter Magnusson går skilda vägar.

Gullringens GoIF och tränaren Peter Magnusson går skilda vägar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-06 17:56

Under måndagen meddelade klubben att huvudtränaren Peter Magnusson och assisterande tränaren Emil Eklund "slutar som ansvariga för föreningens seniorlag".

– En duo bestående av Mattias Sandh och Patrik Wärnehall kommer med omedelbar verkan överta ledningsansvaret för våra seniorlag. Föreningen tackar Peter och Emil för deras arbete i GGoIF och önskar dem lycka till i fortsättningen, står det i pressmeddelandet.

På de fem inledande matcherna har Gullringen två vinster, två förluster och ett kryss i seriespelet. Den gångna helgen blev det en blytung 4–1-förlust mot derbyrivalen Vimmerby IF.

När Sporten når Mattias Sandh på måndagkvällen har han och Wärnehall genomfört ett träningspass med laget. Han förklarar bakgrunden till tränarförändringen.

– Vi tog ett initiativ i sportgruppen när vi kände att det krävdes en förändring. Vi känner inte att man fått med sig spelarna så som vi hoppades och det kände även Peter och Emil. Till slut var det ändå i samförstånd som vi tog beslutet, säger Sandh. 

Han och Wärnehall kommer även att få hjälp av klubbprofilen Niklas Johansson på träningarna.

– Det är rätt så nytt för oss också, men vi fick en bra start på träningen här under måndagkvällen. "Nicke" kommer att finnas med på träningarna och hjälpa till tillsammans med Patrik, medan jag och Patrik kommer att ha hand om matcherna. Jag kommer vara mer vid sidan på träningarna och sköta snacket med spelarna.

Det var spelarrådet i GGoIF:s lag som föreslog lösningen med Sandh och Wärnehall. 

– Ja, det kändes som en självklarhet att hoppa på det här när spelarrådet kom med förslaget, säger Patrik Wärnehall när vi når honom. 

Han förklarar också att man meddelade Peter Magnusson och Emil Eklund beslutet under ett möte på måndagen.

– Vi hade ett bra snack med Peter och Emil innan träningen och de höll med om att de inte riktigt fått med sig spelartruppen som man velat. De kände även att de inte hade blivit lyssnade på och vice versa med spelarna. Sen har spelarna också ett ansvar i det här med tanke på att det är de som ska göra det på planen, förklarar Wärnehall.

Vad hoppas ni kunna bidra med framöver?

– Det är viktigt att vi hittar glädjen och intensiteten som saknats. Nu ska vi göra det här tillsammans och det gäller att vi börjar springa mer än vi gjort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!