Nyckelspelare lämnar Rimforsa IF

Rimforsa IF stod inte för någon jättesäsong i division fyra i år men klarade sig kvar och laddar nu om för en ny säsong. Man kommer dock få klara sig utan några mycket viktiga spelare, som nu lämnar RIF inför nästa säsong.

Petter Melkersson flyttar och kommer inte att spela kvar i Rimforsa.

Petter Melkersson flyttar och kommer inte att spela kvar i Rimforsa.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-10-21 18:10

Säsongen 2019 slutade med en sjundeplats i division fyra för Rimforsa IF och kommer inte att gå till historieböckerna som en av de främsta säsongerna i klubbens historia. Men inför nästa år finns det mycket positivt att bygga på, om man frågar RIF-tränaren Erik Svensson. 
– Det råder en revanschlusta i föreningen efter året som gått där det resultatmässigt inte blev som man hade hoppats på. Det positiva är att vi haft framgångar på ungdomssidan där U-laget gått framåt och där det är många spelare som närmar sig och som man kan jobba vidare med. Det kommer att bli otroligt kul, säger Erik Svensson, som har kontrakt med RIF över nästa år och alltså blir kvar som huvudtränare för herrlaget. 

Men RIF får också dras med negativa besked. Nyckelspelarna Petter Melkersson och Tobias Malmberg lämnar klubben då de ska flytta.
– Det är tunga tapp eftersom det är spelare som spelat i centrallinjen för oss. Tobias har nästan spelat alla matcher för oss i år och Petter har varit ordinarie som innermittfältare när han fått vara skadefri, säger Erik Svensson.

Talangen David Cederholm har också gjort sitt i RIF. Han ska gå i skola i Åtvidaberg och spela i deras organisation.
– Han har också varit bofast i A-laget under säsongen.

De tunga tappen innebär förstås att RIF måste få in spelare som kan fylla tomrummen. Men än så länge har man inte gjort klart med något nyförvärv.
– Vi jobbar med några spelare men vill inte nämna några namn, säger Svensson.
Är det några specifika positioner ni vill förstärka på?
– Det är väl framför allt centralt i banan då. 

Nils Lindsten är en spelare som kan vara aktuell för RIF. Han har ett förflutet i klubben och Erik Svensson har bra koll på honom sedan tidigare. Lindsten har varit lagkapten i division tre-laget Mjölby under säsongen men vill nu trappa ned och var bland annat och tränade med Kisa BK under förra veckan. Så här säger Svensson om att Lindsten kan vara ett eventuellt nyförvärv för RIF:
– Det är en väldigt duktig fotbollsspelare och en spelare som ingen tränare skulle tacka nej till. Han skulle passa in bra hos oss. 

Svenssons lag drar igång den 12:e november igen med träningarna och då kommer man att bjuda in några provspelare som ska träna med laget. Vilka det blir återstår att se. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!