Nyckelspelare saknas i ÅFF: "Chans att visa upp sig"

Ibland mĂ„ste du som trĂ€nare göra förĂ€ndringar. Med avstĂ€ngningar pĂ„ nyckelspelarna Josh Bragg och Adrian Pettersson behöver ÅFF:s Jesper Ny komma upp med bĂ„de en plan A och en plan B.

AvstÀngningar pÄ bÄde Josh Bragg och Adrian Pettersson gör att trÀnaren Jesper Ny har lite att fundera pÄ inför lördagens möte med Utsikten.

AvstÀngningar pÄ bÄde Josh Bragg och Adrian Pettersson gör att trÀnaren Jesper Ny har lite att fundera pÄ inför lördagens möte med Utsikten.

Foto: Peter Calen

Fotboll2021-06-19 09:00

Ibland vill trĂ€naren göra förĂ€ndringar – och ibland finns det inget val.

Efter att bĂ„de navet pĂ„ mitten, Josh Bragg, och mittbacksklippan Adrian Pettersson samlat ihop till sina tredje gula kort för sĂ€songen i förlustmatchen mot VĂ€nersborg senast (0–1), sĂ„ innebĂ€r detta per automatik förĂ€ndringar till helgens bortamatch mot Utsikten. 

Jesper Ny sÀger:

– Klart det Ă€r tvĂ„ spelare som spelat mycket, och varit vĂ€ldigt bra. Men man fĂ„r ocksĂ„ vĂ€lja hur man ser pĂ„ det. Som jag ser det fĂ„r tvĂ„ andra spelare nu en jĂ€ttebra chans att visa upp sig, och göra en bra prestation. 

Tabellfemman Utsikten hölls av de flesta, Jesper Ny inkluderad, som seriefavorit inför sĂ€songen. Och inför seriens tolfte omgĂ„ng Ă€r det inte mycket som förĂ€ndrats pĂ„ den fronten. 

– De har fĂ„tt tillbaka mĂ„nga skadade spelare vilket mĂ€rkts pĂ„ antalet nollor och vinster pĂ„ slutet. Återigen tycker jag att det handlar om hur vi ser pĂ„ det hela. NĂ€r det Ă€r som svĂ„rast utvecklas man som allra mest och det tankesĂ€ttet vill jag att vi tar med oss in i matchen, berĂ€ttar Ny. 

Om hemmaplan varit klart bĂ€st för ÅFF historiskt sĂ„ har inledningen pĂ„ den hĂ€r sĂ€songen brutit mönstret. Hittills Ă€r laget obesegrade pĂ„ resande fot. 

– Vi har bra rutiner med mat och hur vi laddar tillsammans. Jag tror absolut att den bra kĂ€nslan nĂ€r vi sĂ€tter oss pĂ„ bussen pĂ„verkar oss gott.

Precis som vanligt sÀnds lördagens match live pÄ vÄr sajt med start kl 15.55.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!