Nyckelspelaren borta ett par veckor

Under Vimmerby IF:s match mot IFK Norrköping i lördags fick Malin Engström utgå på bår. Yttermittfältaren har tidigare sagt att hon "tänkte det värsta" men nu bekräftar klubben att Engström blir borta några veckor.

Malin Engström blir borta från fotbollen i ett par veckor.

Malin Engström blir borta från fotbollen i ett par veckor.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-01 17:08

Det var i mitten på den andra halvleken i VIF:s toppmöte mot Norrköping som Malin Engström la sig ner efter en duell. Hon fick bäras ut på bår och när Vimmerby Tidning pratade med henne i tisdags hoppades Malin själv att det bara rörde sig om en irriterad menisk.

Under onsdagseftermiddagen går Vimmerby IF ut med ett uttalande på sin hemsida angående Engströms skada. Enligt klubben ska det röra sig om en meniskskada av den lättare graden.

– En första titt på knäet gör att sjukgymnasten tror det rör sig om en lättare meniskskada. Vi hoppas svullnaden lägger sig under veckan och att rörligheten kommer tillbaka, annars är det vidare läkarbesök som gäller, skriver klubben på hemsidan.

Engström blir borta från spel i ett par veckor och VIF vill inte skynda på med någonting och riskera att det blir ännu värre.

– Vi hoppas verkligen Malin är med igen om några veckor, men vi skyndar långsamt. Hon är en mycket viktigt del i dambygget 2018 och hennes sätt att lira fotboll är svårt att ersätta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!