Kisa BK:s nyckelspelare borta – har körtelfeber

Kisa BK har inte tappat poäng i en enda hemmamatch så här långt. Till fredagens match mot Ljungsbro får man däremot klara sig utan några viktiga spelare. En av dem är Erik Lindblad, som drabbats av körtelfeber. "Han blir borta i två, tre veckor till", säger tränaren Alberis da Silva.

Erik Lindblad är en av spelarna som saknas när Kisa BK möter Ljungsbro på fredag.

Erik Lindblad är en av spelarna som saknas när Kisa BK möter Ljungsbro på fredag.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-20 08:00

Bortaspelet har hackat. Hemma på Kisa IP har det å andra sidan rullat på. Kisa BK har plockat tre av sina hittills fyra segrar i division 3 på just hemmaplan. 

Det är en detalj som verkligen talar för KBK i fredagens möte med BK Ljungsbro. 

– Vi vet att vi är starka hemma och att vi kan spela vårt spel där, konsterar Alberis da Silva.

Tränaren fick se sitt lag förlora senast, med 3–1 borta mot Myresjö/Vetlanda.

– Det var en jättedålig plan, där vi ändå försökte spela. Tyvärr blev det svårt att få igång ett passningsspel, när man hela tiden var tvungen att ta tre eller fyra touch innan. Sen var Myresjö väldigt fysiska och den dåliga planen passade deras spelsätt.

Alberis da Silva har sett ett par av Ljungsbros matcher och har koll på motståndarna.

– De är också ganska fysiska och löper mycket. Det kommer bli en tuff match.

undefined
Laurenzo Larky klev av i den senaste matchen och är ett frågetecken inför fredagsmatchen.

Kisa BK dras med en del skade- och sjukdomsproblem inför fredagens kamp. Laurenzo Larky klev av skadad mot Myresjö senast och är ett frågetecken. Även Eric Lindblom saknas, precis som Erik Lindblad. Den sistnämnde har drabbats av körtelfeber.

– Ja, det är tråkigt. Han är nog borta i två, tre veckor till, säger da Silva.

Han fortsätter:

– Vi har lite problem men det är bara att jobba på med de spelarna som finns tillgängliga. 

Vimmerby Tidning rapporterade under onsdagen om att KBK kan vara nära ett nyförvärv. Det rör sig om 23-årige Junior Kivumbi, som för närvarande tillhör Linköping City. Det är en back/mittfältare som tidigare har spelat division 1-fotboll med just Linköping och division 2-fotboll med Assyriska Norrköping.

– Han har tränat med oss och vi håller på och diskuterar. Vi får se, men han är intresserad av att komma till oss och jag hoppas att det löser sig snart. Vi behöver kolla med styrelsen och fixa ett kontrakt.

Under onsdagen blev det också fastställt att Linköping City kastas ut ur division 3-serien. Bakgrunden är en WO-förlust mot Hvetlanda GIF. Laget kom aldrig till spel och enligt ordföranden Gunnar Axén hade man problem med chaufförer, vilket gjorde att laget inte kom i väg till Vetlanda som planerat.

Kisa mot Ljungsbro direktsänds på www.vimmerbytidning.se på fredag, med start klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!