Nyckelspelaren bröt näsan: "Var helt sned"

Storebro IF föll i seriepremiären förra helgen. För Basel Badran blev det dubbla smällar. SIF:s nyckelspelare bröt näsan efter en märklig situation under matchen. "Näsan var helt sned efteråt", säger han.

Storebro IF:s Basel Badran åkte på en mindre rolig skada förra helgen.

Storebro IF:s Basel Badran åkte på en mindre rolig skada förra helgen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-04-22 14:30

Det var under seriepremiären borta mot Fårbo som Basel Badran fick en rejäl smäll.

– Det var en skalle som kom upp när jag skulle brösta ner bollen i straffområdet. Han försökte väl nicka bort bollen, men träffade mitt ansikte. Domaren blåste inte ens av, haha.

Badran fortsätter:

– Det kom inget blod eller så, utan jag spelade på. Efter matchen, när jag tittade i spegeln, så märkte jag att näsan var helt sned och extremt svullen. Jag åkte in till akuten på kvällen och fick en tid, så nu har de fixat till näsan och satt den på rätt plats igen.

Om han kan spela i lördagens hemmapremiär mot Stjärnan är fortfarande oklart.

– Högst tveksamt. Det är fortfarande ömt och svullet och blöder med jämna mellanrum, säger Badran.

För Peter Magnusson, som är tränare för SIF, är skadan på nyckelspelaren ett tungt besked. Framför allt eftersom man redan har hela tolv spelare borta inför matchen mot Stjärnan. Åtta av dem har drabbats av skador.

– Visst är det tufft, men nu får några andra, unga spelare kliva fram istället, säger Magnusson, som har tagit ut fem 16-åringar i den kommande truppen.

Spelarna som är borta är: Kadrija Husic, David Nilsson, Anton Palmér, Pontus Badran Pierrou, Gandeiro Quimbay Portela, Jon Lundahl, Nikola Mojsilovic, Abrnor Mataj, Kevin Hultman, Kim Wickström, Daniel Abenius och Ahmad Basem Shamekh Shamekh.

Vad vet ni om Stjärnan?

– De är väldigt tunga och starka offensivt. De fyller på med mycket folk i boxen i nästan varje anfall. Vi behöver utnyttja luckorna som kan uppstå i deras försvarsspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!