Mathiasson inför HFK-matchen: "Han kan bli avgörande"

Södra Vi förlorade med 6–0 i våras när lagen möttes. Däremot förlorade HFK överraskande nog borta mot IF Stjärnan med 4–0 förra veckan. Kan Södra Vi upprepa Stjärnans bedrift? Det återstår att se när lagen drabbas samman nu på torsdag. "Mer snack kan vara nyckeln", säger nyckelspelaren Adrian Mathiasson.

Adrian Mathiasson är glad över att få inleda hösten på hemmaplan.

Adrian Mathiasson är glad över att få inleda hösten på hemmaplan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-10 13:30

Södra Vi:s herrlag har tränat tillsammans i två veckor, och av Adrian Mathiasson att döma så verkar spelarna vara revanschsugna.

– Vi fick stryk mot dem med 6-0 i våras, men nu är vi inställda på att göra en bättre match. Och det är otroligt skönt att vi spelar på hemmaplan också.

Södra Vi IF:s tränare Patrik Nilsson berättar om läget i truppen:

– Det är några spelare som har varit borta från träningarna, och min målsättning är att spela med dem som dykt upp under träningstillfällena. Vi hade 17 man på träningen här senast, så det finns några att välja mellan inför torsdagens match. En av spelarna som förmodligen inte kommer till start mot Hultsfred är Rory (Barraza) som har haft ordentligt med problem i både ben och fötter.

HFK:s ständigt målhungriga Diego Urrutia som har gjort 22 mål den här säsongen, spelade inte mot Stjärnan senast och det återstår att se om han repat sig inför det här mötet.

– Ja, han får man förstås inte glömma. Han har varit riktigt målfarlig hittills och skulle helt klart kunna vara avgörande för hur matchen slutar, säger Adrian Mathiasson.

Vad har ni för gemensamt mål nu när hösten sätter igång?

– Att hålla en jämnare nivå, framför allt. Det var väldigt svängigt för oss under våren. Vissa matcher spelade vi riktigt bra, och vissa gjorde vi det betydligt sämre.

Nilsson instämmer.

– Ja, vi måste verkligen hitta en nivå där vi utmanar mer och kan spela till oss poäng. Vi har inte pratat så mycket om hur hösten kommer se ut, men vår ambition är ju att hålla oss kvar i divisionen. Eftersom att Fårbo har dragit sig ur serien så är vi dessutom ett steg närmare negativt kval.

Adrian Mathiasson är osäker kring hur laget ska infria förhoppningarna under hösten.

– Det är svårt att sätta fingret på vad vi behöver göra annorlunda. Jag tror att mer snack kan vara nyckeln, samt att vi måste försöka hitta den där kämpaglöden varje match.

Patrik Nilsson håller med och tillägger att presspelet måste bli mycket bättre.

– Det tror jag är allra viktigast. Och så länge vi sköter den biten på torsdag så ska det nog gå vägen för oss. Jag har längtat och ser mycket fram emot höstens kommande matcher.

Torsdagens match spelas på Ulfveskog i Södra Vi.

Södra Vi IF:s huvudtränare Patrik Nilsson ser fram emot höstsäsongen.
Södra Vi IF:s huvudtränare Patrik Nilsson ser fram emot höstsäsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!