Goranci: "Malmbäck – ett lag vi ska besegra"

Sådär, alla fotbollsälskare. Då kör vi igång den lokala fotbollen igen. Gullringens GoIF är solklar favorit när de tar emot bottenlaget Malmbäcks IF på fredag. "Jag tycker de är bra, men vi har inte råd att åka på en plump", säger Gullringens tränare Karlo Goranci.

Ibrahim Doumbia är en nyckelspelare i Gullringens GoIF. Nu är han tillbaka till höstpremiären efter att ha varit skadad senare delen av vårsäsongen.

Ibrahim Doumbia är en nyckelspelare i Gullringens GoIF. Nu är han tillbaka till höstpremiären efter att ha varit skadad senare delen av vårsäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-04 12:00

Varningsflagg? Jo, kanske. 

Karlo Goranci har i vilket fall respekt för motståndet på Gullemon. 

– Malmbäck har kvaliteter i sitt lag och det är lite märkligt att de ligger där de gör i tabellen. Samtidigt har jag förstått att de har haft stora bekymmer med skador under våren. Tydligen är deras skyttekung (Anton Strandberg) tillbaka nu efter att ha missat vårsäsongen. 

Strandberg kom för övrigt trea i seriens målliga förra säsongen med tio fullträffar på nio matcher. Dessutom har Malmbäck fått in Pepijn Stronks i truppen, en nederländare som flyttat till Malmbäckstrakten. En spelare som Malmbäcksledningen tror mycket på, enligt Smålands-Tidningen. 

Trots tillskotten har Karlo Goranci stor tilltro till sitt lag. Och det är klart, Gullringen har presterat på en spelmässigt bra nivå, går in i hösten med fyra raka segrar – och som det ser ut nu, alla spelare tillgängliga till premiären. 

– Vi har haft två bra träningsveckor, särskilt den senaste. Det märks på killarna att det börjar närma sig premiär och matchspel. Intensiteteten har varit bra. 

Gullringen vann vårens möte med 2–0. 

Vad blir viktigt på fredag?

– Attityden och inställningen är alltid det viktigaste. Varje match är som en cupmatch och vi har inte råd att tappa poäng om vi ska kunna gå för att vinna serien. Gör vi vad vi ska så tycker jag att vi ska vinna den här matchen. Vi är också i bra form, säger Karlo Goranci. 

I Gullringen debuterar Dzenan Hrnic, nyförvärvet från Djursdala SK. Han inleder på bänken. Bolltrollaren Ibrahim Doumbia är dessutom tillbaka igen efter att ha missat vårens avslutande matcher på grund av skada. 

– Doumbia är viktig för oss och tillför en extra dimension till vårt spel. Konkurrensen har ökat i truppen och det är flera som har sett pigga ut de här veckorna, bland andra "Macke" (Marcus Oscarsson Johansson) och Maqbul (Daudi). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!