Gullringens nyckelspelare: "Vi tänker inte be om ursäkt"

Tuffast möjliga motstånd väntar Gullringens GoIF. Under lördagen kommer nämligen tabellettan Ekhagens IF på besök till Gullemon. Men lagets stora skyttekung, Rasmus Bexell, räds inte motståndarna. "Vi tänker inte be om ursäkt", säger han till Sporten.

Rasmus Bexell har i vanlig ordning gjort många mål för Gullringen. Det lär behövas igen om laget ska kunna rubba Ekhagen.

Rasmus Bexell har i vanlig ordning gjort många mål för Gullringen. Det lär behövas igen om laget ska kunna rubba Ekhagen.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-09-13 17:00

Den svårrubbade anfallaren Rasmus Bexell är enormt viktig för detta Gullringen, som inte haft säsongen de hoppats på. 

Och trots att Bexell gjort tolv strutar på 15 matcher, vilket är cirka 43 procent av lagets totala målskörd, hade han även förväntat sig mer av sig själv. 

– Jag är sällan nöjd med mina prestationer. Det kommer väl lite från fotbollsfostran man fick av pappa. Varje gång man kliver in på planen vill man göra det lite bättre än innan. Jag har varit lite för mycket skadad också, vilket ställt till det. Men nej, jag är inte nöjd. 

Trots att du önskat mer av dina prestationer står du noterad för tolv mål. Det måste väl betyda mycket för dig som anfallare, att målen ändå fortsätter komma?

– Jo, absolut. Så är det. Jag skulle ljuga om jag sa något annat.

Och fler mål av Bexell vore önskvärt i helgen när Ekhagen kommer på besök. Senast lagen möttes blev det förlust för gulsvart med 3–0. En match som anfallaren missade. 

– Jag var skadad då, och har inte jättekoll på Ekhagen i år. Men från tidigare säsonger vet jag att det alltid är ett tufft lag att möta. Det är såna här matcher som är roliga att spela. När det är krig på planen och det gnabbas mycket mellan spelarna. Det passar mig perfekt.

Bexell har stark tro på sitt lag inför den tuffa uppgiften. 

– Vi vet att vi möter ett topplag. Men vi tänker inte komma in i matchen och be om ursäkt. Vi har ett skickligt lag med hög kapacitet och vi kommer från en riktigt bra träningsvecka. 

Gullringen kommer dessutom från en riktig bra prestation, som ledde till en seger borta mot Sävsjö med 3–0, då två av målen kom från... Just det – Rasmus Bexell. Ett trendbrott efter fyra tråkigare resultat.

– Det var en riktigt skön seger. Inte bara för vinsten i sig, utan hur vi spelade. Vi spelade på den nivån som vi vet att vi kan göra. Det var vår klart bästa match för säsongen. Vi vet att vi kan vara med och slåss om det i alla matcher om alla går in för det till hundra procent. Det har väl varit sisådär med det vissa matcher i år. Det har också varit många matcher där vi spelat bra, men inte fått med oss resultaten.

Med fyra matcher kvar att spela är Gullringen fem poäng från negativ kvalplats, med en trygg marginal ned till direktnedflyttningsplatserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!