Nye ÅFF-ordföranden: "Är fler engagerade nu"

Nu är det klart vem som tar över som ordförande i Åtvidabergs FF. "Vi har diskuterat ihop oss kring det här", säger Martin Siggesjö.

Martin Siggesjö leder jobbet i ÅFF.

Martin Siggesjö leder jobbet i ÅFF.

Foto: Privat

Fotboll2020-05-04 10:26

Två månader efter avklarat årsmöte tvingades Maria Eklund med omedelbar verkan hoppa av ordförandeuppdraget i ÅFF. Anledningen var tidsbrist – efter coronautbrottet gick inte uppdraget att kombinera med chefsjobbet inom äldreomsorgen. Nu har styrelsen utsett en tillförordnad ordförande fram till nästa årsmöte i början av 2021.

Inte oväntat blir det Martin Siggesjö som tar över ordförandeklubban i klassikerklubben. Siggesjö har suttit i styrelsen ett antal år, drog tillsammans med Ingvar Gustavsson ett mycket tungt lass under 2018 och 2019 och har haft ansvaret som kassör.

– Jag har tänkt mig för både en och två gånger, men det känns bra. Jag har varit med ett tag och har rätt bra kunskap om vad som krävs och behöver göras. Nu är vi också många fler engagerade i styrelsen som kan vara med och avlasta. Det är en viktig del, säger han.

Det har varit två år med plusresultat, men det är ingen hemlighet att division 2-klubben har det tufft ekonomiskt och att coronapandemins effekter inneburit en ännu tuffare verklighet på Kopparvallen.

– Vi får leta överallt efter ökade intäkter och minskade kostnader, säger nye basen.

Beslutet om hyresfritt för barn- och ungdomsverksamheten har underlättat, men det är ännu inte klart med sänkta hyreskostnader på Kopparvallen i övrigt.

– Förhandlingar pågår och till stora delar är vi överens. Det är en bra dialog med kommunen, säger Martin Siggesjö.

ÅFF har även korttidspermitterat ledarstab och delar av spelartruppen.

Klart med ny ordförande i ÅFF.
Klart med ny ordförande i ÅFF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!